Σταμάτησε να προπονείται με τη Γουλβς ο Νούνιες και πιέζει για να πάει στη Σίτι

Ματέους Νούνιες

i

©PrtScr

Σταμάτησε να προπονείται με τη Γουλβς ο Νούνιες και πιέζει για να πάει στη Σίτι

Κώστας Τσιακλής 19:00 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 28.08.2023

Ο Ματέους Νούνιες θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι και ενημέρωσε το σύλλογο για την επιθυμία του αυτή. Παράλληλα σταμάτησε να προπονείται με την ομάδα προκειμένου να πιέσει περισσότερο τη διοίκηση.

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να αποκτήσει τον Ματέους Νούνιες από τη Γουλβς και τη μεταγραφή αυτή φέρεται να θέλει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ο Πορτογάλος μέσος σταμάτησε τις προπονήσεις και ενημέρωση την ομάδα ότι θέλει να αποχωρήσει από το σύλλογο για χάρη των «πολιτών». 

Η Μάντσεστερ Σίτι είδε τους Ιλκάι Γκουντογκάν και Ριγιάντ Μαχρέζ να αποχωρούν αυτό το καλοκαίρι για χάρη της Μπαρτσελόνα και της Αλ Αχλί αντίστοιχα. Ο μεν Γερμανός εντάχθηκε στους «μπαλουγκράνα» με ελεύθερη μεταγραφή ενώ ο Αλγερινός πήρε στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας με 35 εκατομμύρια ευρώ. Η Σίτι αντικατέστησε τον Γκουντογκάν με τον Ματέο Κόβασιτς ενώ το κενό του Μαχρέζ θα καλύψει ο Ντοκού.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως έχασε και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα της Premier League και θα απουσιάσει τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Αυτή η εξέλιξη δημιούργησε την ανάγκη στους «πολίτες» να κινηθούν για να αποκτήσουν ακόμα ένα παίκτη στη μεσαία γραμμή. Αυτός που φαίνεται να κερδίζει τη μάχη είναι ο Ματέους Νούνιες, για τον οποίο η Σίτι κατέθεσε ήδη δύο προτάσεις. Μάλιστα η δεύτερη προσφορά της Σίτι φτάνει μέχρι τα 60 εκατομμύρια μαζί με τα πρόσθετα μπόνους.

Τη μεταγραφή του στη Σίτι θέλει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος πριν από μερικές μέρες συμφώνησε σε προσωπικούς όρους με τους «πολίτες». Πλέον ο Νούνιες το παίρνει και ένα βήμα παρακάτω καθώς σύμφωνα με το δημοσιογράφο της Athletic, Ντέιβιντ Ορνστέιν, σταμάτησε να προπονείται με την ομάδα και ενημέρωσε τη διοίκηση για την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στο «Έτιχαντ». 

Η απουσία του από τις προπονήσεις δεν θα μείνει ατιμώρητη φυσικά αφού θα αντιμετωπίσει πειθαρχική ποινή. Μάλιστα η Γουλβς σκοπεύει να τον επαναφέρει στις υποχρεώσεις της ομάδας μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου εκτός αν επέλθει κάποια συμφωνία. Κάπως έτσι μοιάζει δεδομένο ότι ο Νούνιες θα απουσιάσει από το παιχνίδι κόντρα στη Μπλάκπουλ για τον δεύτερο γύρο του Carabao Cup.