Οριστικοποιείται ο δανεισμός του Κανσέλο στη Μπαρτσελόνα

Ζοάο Κανσέλο

i

©Intime

Οριστικοποιείται ο δανεισμός του Κανσέλο στη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τσιακλής 17:44 - 28.08.2023

Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα υπογράφουν τα συμβόλαια που θα οριστικοποιήσουν το δανεισμό του Ζοάο Κανσέλο στους «μπλαουγκράνα».

Η μεταγραφή του Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μπαρτσελόνα φαίνεται να ολοκληρώνεται. Οι δύο ομάδες ανταλλάζουν τα έγγραφα και έτσι ο δανεισμός του Πορτογάλου άσου στους «μπλαουγκράνα» αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα. 

Η Μπαρτσελόνα θέλει να ενισχύσει το υπάρχων ρόστερ της ωστόσο θέλει να το κάνει και χωρίς ιδιαίτερα έξοδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των Καταλανών ήταν εδώ και καιρό ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ζοάο Κανσέλο

Ο Πορτογάλος ακραίος μπακ δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και έτσι οι «πολίτες» έψαχναν τρόπο να τον παραχωρήσουν. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Κανσέλο δόθηκε δανεικός στη Μπάγερν Μονάχου, η οποία μάλιστα είχε και την επιλογή να τον αγοράσει αυτό το καλοκαίρι με 70 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι τέτοιο ωστόσο τελικά δεν έγινε. 

Τελικά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να συμφωνήσει με τη Σίτι και θα πάρει και αυτή τον Κανσέλο ως δανεικό. Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί σήμερα αφού οι δύο ομάδες ανταλλάζουν τα έγγραφα ώστε να πέσουν οι υπογραφές. Ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί απόψε στη Βαρκελώνη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στη συμφωνία υπάρχει και οψιόν αγοράς ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Κανσέλο ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι από τον Αύγουστο του 2019 όταν και αποκτήθηκε με 65 εκατομμύρια ευρώ από τη Γιουβέντους. Σε αυτή την τετραετία ο Πορτογάλος κατέγραψε 154 συμμετοχές και είχε απολογισμό εννέα γκολ και 22 ασίστ. Επίσης κατέκτησε και επτά τίτλους. Μάλιστα πέρσι του αποδόθηκε και το μετάλλιο του Champions League αφού είχε αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων. 

Ο Κανσέλο θα αποτελέσει την τέταρτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν με περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον Οριόλ Ρομέου από τη Χιρόνα ενώ ως ελεύθεροι υπέγραψαν οι Ινίγκο Μαρτίνεθ και Ιλκάι Γκουντογκάν. Μάλιστα ο τελευταίος έκανε το ίδιο δρομολόγιο με τον Κανσέλο αφού αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι.