Το «deadline» των μεταγραφών στην Ευρώπη και ο κίνδυνος της Σαουδικής Αραβίας

Μοχάμεντ Σαλάχ

Το «deadline» των μεταγραφών στην Ευρώπη και ο κίνδυνος της Σαουδικής Αραβίας

Κώστας Τόπας 12:26 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 28.08.2023

Η φετινή αλλαγή στην μεταγραφική περίοδο στην Ευρώπη και ο κίνδυνος που υπάρχει με την μεταγραφική αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρόκειται να βάλει τέλος σε μια πολύ απασχολημένη μεταγραφική αγορά και η Σαουδική Αραβία μπήκε απροσδόκητα για να ανταγωνιστεί. Το κεφάλαιο με τις αποχωρήσεις και τις αναχωρήσεις μεταξύ ομάδων στην Ευρώπη τελειώνει αυτή την εβδομάδα και, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, όλα τα πρωταθλήματα το κάνουν την ίδια μέρα, καθώς φάνηκε ότι η εφεύρεση της Premier League για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου στα μέσα Αυγούστου δεν λειτούργησε.

Ετσι, δεν θα γίνει, στις 31 Αυγούστου στις 23:59 όπως συνέβη την περασμένη σεζόν. Κατόπιν αιτήματος του αγγλικού πρωταθλήματος, φέτος κερδήθηκε άλλη μια μέρα και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 23:59 θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές στη LaLiga EA Sports, Premier League, Serie A, Ligue 1, Bundesliga, Primeira Liga και Eredivisie. 

Ωστόσο, αυτό εγκυμονεί έναν κίνδυνο. Ο απροσδόκητος παράγοντας της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα στοιχείο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για όλους τους συλλόγους στην Ευρώπη. Αυτό που στην αρχή φαινόταν σαν ένα περιστασιακό γεγονός, το να βλέπει κανείς σπουδαίους ποδοσφαιριστές να παίζουν στη Σαουδική Pro League, είναι πλέον πραγματικότητα και στον εν λόγω ανταγωνισμό η αγορά κλείνει στις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι, εάν υπογράψουν έναν παίκτη, οι σύλλογοι στην Ευρώπη δεν θα έχουν περιθώρια να ενισχυθούν, κάτι που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο.