Ζοάο Φέλιξ ο εκλεκτός της Λίβερπουλ αν φύγει ο Σαλάχ

Ζοάο Φέλιξ

i

©printscreen

Ζοάο Φέλιξ ο εκλεκτός της Λίβερπουλ αν φύγει ο Σαλάχ

Το «σύννεφο» που αιωρείται πάνω από το πρόσωπο του Μοχάμεντ Σαλάχ στη Λίβερπουλ σχετικά με το μέλλον του στην Αγγλία καλά κρατεί, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, να αναζητά ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον Αιγύπτιο αστέρα σε περίπτωση που αποχωρήσει.

Οι φήμες για την αποχώρηση του Μοχάμεντ Σαλάχ από την Λίβερπουλ αυξάνονται συνεχώς, μετά και την πρόσφατη είδηση σχετικά με το αίτημα του ίδιου του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από 6 χρόνια. Η Λίβερπουλ, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι επίσημο για το μέλλον του ποδοσφαιριστή, έχει ξεκινήσει ήδη μια «έρευνα αγοράς» για τον υποψήφιο αντικαταστάτη του. Τη δεδομένη στιγμή, το όνομα που ακούγεται περισσότερο στο «Άνφιλντ», είναι αυτό του Ζοάο Φέλιξ.

Είναι δεδομένο, πως οι αριθμοί του Σαλάχ είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν από κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή, αφού ο Αιγύπτιος έχει σημειώσει 187 γκολ και 81 ασίστ, στις 308 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις με την Λίβερπουλ. Παρά την δεδομένη διάθεση των Άγγλων να μην παραχωρήσουν τον παίκτη, η Αραβική Αλ Ιτιχάντ ασκεί ασφυκτική πίεση, η οποία έχει καλύψει και «τα θέλω» του Σαλάχ, με αποτέλεσμα να θέλει και ο ίδιος να δοκιμάσει τη νέα αυτή εμπειρία.

Ο Ζοάο Φέλιξ εξετάζεται σοβαρά και πληροφορίες της Πορτογαλικής A Bola αναφέρουν ότι με ένα ποσό μεταξύ 70-80 εκατομμυρίων ευρώ, ο παίκτης θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Την περασμένη σεζόν μάλιστα, αγωνίστηκε στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Τσέλσι, παίρνοντας έτσι «μία γεύση» από το επίπεδο της Premier League.

Στο Λονδίνο, δεν έδειξε τα απαιτούμενα δείγματα για να ωθήσει την Τσέλσι στην απόκτηση του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Μαδρίτη και την Ατλέτικο, με την οποία αναζητούν λύσεις για να αποχωρήσει. Με τους «Μπλε» κατέγραψε 20 συμμετοχές, σημειώνοντας 4 τέρματα. Στην Ισπανία πήγε το καλοκαίρι του 2019, όταν η Ατλέτικο δαπάνησε το ποσό των 127 εκατομμυρίων ευρώ, για να πείσει την Μπενφίκα να τον παραχωρήσει και έκτοτε έχει αγωνιστεί με τους «Ροχιμπλάνκος» 131 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με 34 γκολ και 18 ασίστ.