Το συγκινητικό «αντίο» του Νταμπράουσκας στους παίκτες: «Πάνω απ’ όλα μείνετε ενωμένοι»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας με τους παίκτες του

i

© intime

Το συγκινητικό «αντίο» του Νταμπράουσκας στους παίκτες: «Πάνω απ’ όλα μείνετε ενωμένοι»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:26 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 09.12.2023

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας βρέθηκε στο ΒΑΚ με σκοπό να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, με τους οποίους συνεργάστηκε τους τελευταίους 14 μήνες.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (9/12) την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Βάλντας Νταμπράουσκας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «διαζύγιο» που είχε βγει από τη Δευτέρα, καθώς οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία κι απέμενε το τυπικό σκέλος.

Λίγο νωρίτερα, ο Λιθουανός τεχνικός παραχώρησε μία τελευταία ομιλία στους ποδοσφαιριστές τους, με τους οποίους συνεργάστηκε τους τελευταίους 14 μήνες.

«Όλοι μας πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Περάσαμε 14 μήνες μαζί, διάστημα κατά το οποίο δημιουργήσαμε καλές σχέσεις, είχαμε καλά αποτελέσματα και μεγαλώσαμε ως ομάδα. Αισθάνομαι πραγματικά προνομιούχος και ήταν τιμή μου που ήμουν εδώ μαζί σας και μοιραστήκαμε αυτά τα αποδυτήρια, τους αγώνες αλλά και τις συζητήσεις μας. Πραγματικά πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν έχει και τόση σημασία το αποτέλεσμα. Αν θα νικήσεις ή αν θα χάσεις σε ένα παιχνίδι παραπάνω, δεν αλλάζει ποιος είσαι ως άνθρωπος. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. 

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ωρίμασα και εξελίχθηκα ως προπονητής αλλά και ως άνθρωπος και φεύγω από εδώ όντας καλύτερος και ως άνθρωπος και ως προπονητής. Αυτό το οφείλω σε εσάς. Αν υπήρξαν στιγμές που κάποιος στενοχωρήθηκε και αισθάνθηκε έλλειψη εμπιστοσύνης, όπως αξίζετε να σας εμπιστεύονται, ή δεν πήρε τις ευκαιρίες που πίστευε ότι έπρεπε να είχε πάρει, αυτό δεν ήταν κάτι προσωπικό. Όλες οι αποφάσεις που πήρα ήταν με γνώμονα το καλύτερο για την ομάδα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε παρακάτω. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα! 

Παίξατε πολύ καλά την περασμένη Τετάρτη (με την Κηφισιά). Γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν. «Χτίστε» πάνω σε αυτό, δώστε το 100% σας στον επόμενο προπονητή, όμως πάνω απ’ όλα μείνετε ενωμένοι! Ήμασταν καλή ομάδα και ο τελευταίος μήνας δεν το αλλάζει αυτό».

Ο Λιθουανός κόουτς βρισκόταν στον πάγκο των Κρητικών από τις 25 Οκτωβρίου του 2022 και είχε κοουτσάρει την ομάδα σε 38 ματς, με απολογισμό 13 νίκες, 14 ισοπαλίες και 11 ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το συμβόλαιό του είχε διάρκεια ως το φινάλε της σεζόν.