Επέστρεψε στην Ουκρανία ο Νταντσένκο κι ετοιμάζεται για προπονήσεις
i

© Intime

Επέστρεψε στην Ουκρανία ο Νταντσένκο κι ετοιμάζεται για προπονήσεις

Κώστας Τόπας 12:42 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:42 - 23.02.2023

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Όλεγκ Νταντσένκο, καθώς ο Ουκρανός μπακ, ο οποίος ανήκει στην ΑΕΚ, επέστρεψε στην πατρίδα του κι αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο υπέστη έμφραγμα πριν από μερικές ημέρες και σώθηκε χάρη στην επέμβαση Αυστριακών γιατρών που τον έσωσαν με απινιδωτή. Μάλιστα η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Ουκρανός μπακ επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο μαζί με τον Λευτέρη Γαϊτάνο, εκ των φυσιοθεραπευτών της ΑΕΚ, και έφτασε στην Αθήνα για νοσηλεία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ένας ειδικός καυτηριασμός στην καρδιά έλυσε το πρόβλημα που υπήρχε.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο είναι πλέον καλά στην υγεία του, απέφυγε την επέμβαση εμφύτευσης απινιδωτή και έλαβε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Στο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρθηκε πως την Δευτέρα (20/02) εμφυτεύθηκε μικροσκοπικός καταγραφέας ρυθμού κάτω από το δέρμα που επιτρέπει την μακρόχρονη (3 έτη) συνεχή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού.

Τελικά, την Τετάρτη (23/02), ο 28χρονος αμυντικός ταξίδεψε για την Ουκρανία, δίχως καν να απαιτηθεί η παρουσία κάποιου συνεργάτη της ΑΕΚ στο πλευρό του και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.