Ευχάριστα νέα για τον Νταντσένκο: Την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει για Ουκρανία και ξεκινάει προπονήσεις
i

Όλεγκ Νταντσένκο/©Intime

Ευχάριστα νέα για τον Νταντσένκο: Την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει για Ουκρανία και ξεκινάει προπονήσεις

Κώστας Τόπας 10:45 - 21.02.2023

Ο Όλεγκ Νταντσένκο είναι καλά στην υγεία του, απέφυγε την επέμβαση εμφύτευσης απινιδωτή και είναι πιθανό να επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο υπέστη έμφραγμα στην προπόνηση της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου με τη Ζόρια, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Τουρκία για προετοιμασία, όπως αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ. Ο 28χρονος μπακ, που αγωνίζεται ως δανεικός από την ΑΕΚ, σώθηκε χάρη στην επέμβαση Αυστριακών γιατρών που τον έσωσαν με απινιδωτή. Μάλιστα η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Νταντσένκο επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο μαζί με τον Λευτέρη Γαϊτάνο, εκ των φυσιοθεραπευτών της ΑΕΚ, και έφτασε στην Αθήνα για νοσηλεία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ένας ειδικός καυτηριασμός στην καρδιά έλυσε το πρόβλημα που υπήρχε.

Μάλιστα, του τοποθετήθηκε ένα τσιπ που λειτουργεί ως holter και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του ρυθμού της καρδιάς από τους γιατρούς. Με αυτόν τον τρόπο οι γιατροί στην Ελλάδα θα μπορούν να έχουν καθημερινά εικόνα για τη λειτουργία της καρδιάς τους στην Ουκρανία.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αποφεύχθηκε η επέμβαση εμφύτευσης απινιδωτή και όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα, ο Νταντσένκο θα μπορεί να ταξιδέψει, να ενσωματωθεί στην ομάδα του και μάλιστα να αρχίσει και προπονήσεις.