ΑΕΚ: Οι αλλαγές του Αλμέιδα στο ματς με Αστέρα, μπορεί να μην είναι μόνο οι αναγκαστικές
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

ΑΕΚ: Οι αλλαγές του Αλμέιδα στο ματς με Αστέρα, μπορεί να μην είναι μόνο οι αναγκαστικές

Κώστας Τσίλης 08:27 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 21.02.2023

Μετά το παιχνίδι στην Τούμπα στο μυαλό του Αλμέιδα έχουν μπει περισσότερες αλλαγές απ' αυτές που αναγκαστικά πρέπει να κάνει για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης

Για τον Ματίας Αλμέιδα είναι δεδομένη η απόλυτη στήριξη και η εμπιστοσύνη του στο υλικό της ΑΕΚ και στους παίκτες με τους οποίους δουλεύει από το καλοκαίρι. Και αυτή η στήριξη και η εμπιστοσύνη, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κλονιστούν από μια ήττα. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό το στραβό αποτέλεσμα, προέκυψε με τον τρόπο που ήρθε στην Τούμπα. 

Από την άλλη μεριά, προφανώς για τον Αλμέιδα αυτό που μετράει είναι να αφήσει πίσω της η ΑΕΚ την ήττα από τον ΠΑΟΚ και να βγάλει αντίδραση στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως ο Αργεντινός προπονητής και θα βάλει στο τραπέζι και θα αξιολογήσει όσα στραβά έγιναν στο ματς της Τούμπας. Διότι αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπορέσει η ΑΕΚ να βγάλει την αντίδραση που πρέπει και να επιστρέψει και στην αποτελεσματική αγωνιστική εικόνα και στις νίκες. 

Φυσικά η αξιολόγηση του Αλμέιδα για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι και ομαδική, για τα λάθη που έγιναν στο κομμάτι της συνολικής τακτικής, αλλά και ατομική. Είναι άλλωστε μια διαδικασία την οποία κάνει συνεχώς ο Αργεντινός τεχνικός, προκειμένου να κρατά και τις ισορροπίες και να είναι δίκαιος απέναντι σ' όλους τους παίκτες. Πολύ περισσότερο όμως μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα. 

Ο Αλμέιδα δοκίμασε τα πάντα, αλλά η ΑΕΚ με 16 τελικές έμεινε χωρίς γκολ μετά από 98 μέρες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:12 - 20.02.2023

Ο Αλμέιδα δοκίμασε τα πάντα, αλλά η ΑΕΚ με 16 τελικές έμεινε χωρίς γκολ μετά από 98 μέρες

Στην Τούμπα ο Αλμέιδα δοκίμασε τα πάντα στην επίθεση η ΑΕΚ έκανε 16 τελικές, 12 περισσότερες από τον ΠΑΟΚ, είχε σχεδόν διπλάσια κόρνερ, αλλά τελικά έμεινε χωρίς γκολ για πρώτη φορά μετά από τις 13 Νοέμβρη

Όλο αυτό πρακτικά σημαίνει, πως είναι πολύ πιθανό ο Αλμέιδα στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα, να προχωρήσει σε πολύ περισσότερες αλλαγές στην ενδεκάδα, απ' αυτές που είναι έτσι κι αλλιώς αναγκασμένος να κάνει. Δεν θα παίξουν ο Μουκουντι και ο Σιμάνσκι που θα εκτίσουν ποινή από κάρτες. Πιθανό να δηλωθεί σ' αυτό το ματς και ο Αραούχο. 

Όμως είναι πιθανό, ο Αλμέιδα να προχωρήσει σε επιπλέον αλλαγές απ' αυτές που υποχρεωτικά θα κάνει για να αντικαταστήσει τους τιμωρημένους. Αν ο Αργεντινός τεχνικός κρίνει πως η μέτρια εως κακή παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών στην Τούμπα δεν οφείλεται σ' ένα κακό βράδυ αλλά σε κατάσταση ντεφορμαρίσματος, είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει σε κινήσεις. 

Επίσης πολύ πιθανό είναι, η αναγκαστική λόγω τιμωρίας απουσία του ενός εκ των δυο αμυντικών χαφ, να φέρει και αλλαγή στον σχηματισμό. Να επιστρέψει δηλαδή ο Αλμέιδα στο μοντέλο του πρώτου γύρου, με τον Πινέδα στον άξονα και τον Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο. Κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός έχει πάντα στο μυαλό του, αλλά ενδεχομένως περιμένει την κατάλληλη στιγμή.