ΑΕΚ: Το πιο αναγκαίο ρεπό στην φετινή σεζόν
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

ΑΕΚ: Το πιο αναγκαίο ρεπό στην φετινή σεζόν

Κώστας Τσίλης 21:10 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 20.02.2023

Η ένταση και για το αποτέλεσμα στην Τούμπα αλλά και για τον τρόπο που ήρθε ήταν τόσο μεγάλη στην ΑΕΚ, που για πρώτη φορά οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη το ρεπό του Αλμέιδα

Η επόμενη μέρα μιας ήττας πάντα είναι δύσκολη για την ΑΕΚ. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η ήττα έρχεται σ' ένα ματς με τα χαρακτηριστικά ντέρμπι όπως αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ και με τρόπο που μπορέσει να ρίξει μπόλικο νερό στον μύλο της έντασης. Βλέπετε, οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα πρέπει να διαχειριστούν και το γεγονός πως έχασαν το ματς, αλλά και τον τρόπο που έχασαν. 

Είναι αλήθεια πως μετά το τέλος του ματς στην Τούμπα, στην ΑΕΚ υπήρχε μεγάλη ένταση και φόρτιση. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο μ' αυτό καθ' αυτό το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Παρόλο που έτσι κι αλλιώς την ήττα δεν την θέλει κανείς. Όμως η ένταση και η φόρτιση είχε να κάνει αφενός με το γεγονός πως και οι ίδιοι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθανόντουσαν πως έχασαν ένα ματς από δικά τους λάθη. Πρώτοι οι ποδοσφαιριστές είχαν συνειδητοποιήσει πως την ώρα που οι ίδιοι πίεζαν και έψαχναν το γκολ με κάθε τρόπο, το δέχθηκαν με μόλις τρεις φάσεις του αντιπάλου. 

Αυτό ήταν κάτι που τους προκαλούσε και εκνευρισμό και ένταση. Όπως επίσης και όλο αυτό που έγινε με τον Νορβηγό διαιτητή. Στην φάση του Αραούχο και του Ολιβέιρα δεν ήθελε καν να ακούσει τον αρχηγό της ΑΕΚ παρόλο που του έδειχνε το σημάδι στο πόδι του από τις τάπες του παίκτη του ΠΑΟΚ. Ενώ ανάλογη στάση είχε ο διαιτητής και στην ανατροπή του Γκαρσία από τον Ίνγκασον. Ακόμα και στην φάση που έσκασε η κροτίδα ακριβώς δίπλα στον Άμραμπατ και την ίδια στιγμή έπεφταν και αντικείμενα, ο Νορβηγός ζητούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αυτή η συνθήκη προκάλεσε και εκνευρισμό και ένταση και φόρτιση στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Εξ ου και το σημερινό ρεπό, το είχαν περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη φορά φέτος. Προγραμματισμό βεβαίως ήταν έτσι κι αλλιώς από τον Αλμέιδα, για να ξεκουραστούν οι παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς επέστρεψαν αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην Αθήνα. Όμως μετά απ' όλα όσα έγιναν στην Τούμπα, ήταν υπερ - αναγκαίο προκειμένου να υπάρξει αποφόρτιση, να καθαρίσει το μυαλό και από αύριο να ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης.