Ο Αλμέιδα δοκίμασε τα πάντα, αλλά η ΑΕΚ με 16 τελικές έμεινε χωρίς γκολ μετά από 98 μέρες
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα δοκίμασε τα πάντα, αλλά η ΑΕΚ με 16 τελικές έμεινε χωρίς γκολ μετά από 98 μέρες

Κώστας Τσίλης 12:12 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 20.02.2023

Στην Τούμπα ο Αλμέιδα δοκίμασε τα πάντα στην επίθεση η ΑΕΚ έκανε 16 τελικές, 12 περισσότερες από τον ΠΑΟΚ, είχε σχεδόν διπλάσια κόρνερ, αλλά τελικά έμεινε χωρίς γκολ για πρώτη φορά μετά από τις 13 Νοέμβρη

Η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Είχε σκοράρει σ' όλα τα ματς μέχρι τώρα του δευτέρου γύρου. Είχε βρει δίχτυα σ' όλα τα ματς που είχε παίξει μετά την επιστροφή από την διακοπή για το Παγκόσμιο κύπελλο. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρόλο που δεν έκανε καλή εμφάνιση, τους αριθμούς στην επίθεση επί της ουσίας τους επιβεβαίωσε. 

Έκανε 16 τελικές προσπάθειες. Δώδεκα περισσότερες από τον αντίπαλο της. Κέρδισε εννέα κόρνερ. Σχεδόν τα διπλάσια από τον ΠΑΟΚ που πήρε πέντε. Έκανε τα διπλάσια γεμίσματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Κι όμως, αυτό που τελικά έμεινε, ήταν το... μηδέν. Η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν στην επίθεση, για πρώτη φορά μετά τις 13 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Δηλαδή μετά από τρείς μήνες και έξι ημέρες. 

Είναι κάτι που πραγματικά ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορούσε να το πιστέψει. Παρόλο που κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, δοκίμασε τα πάντα στην επίθεση. Μετέθεσε τον Πινέδα στον άξονα και έβαλε τον Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Κατόπιν έφερε τον Γκατσίνοβιτς στα χαφ, μετακίνησε τον Άμραμπατ στο αριστερό άκρο και έβαλε τον Ελίασον στα δεξιά. Ενώ στο τέλος έβαλε επιθετικό δίδυμο τον Φαν Βέερτ με τον Τσούμπερ. Τίποτε απ' όλα αυτά δεν είχε αποτέλεσμα.