Ο Νταρίντα ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του Άρη
i

Νταρίντα/©Intime

Ο Νταρίντα ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος 11:39 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 27.02.2023

Ο Νταρίντα έγινε ήδη ο αγαπημένος «Βλάντι» των φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, κάνοντας ακόμη μια εμφάνιση για Όσκαρ.

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν χρειάστηκε ούτε δυο μήνες για να κλέψει τις καρδιές των φίλων του Άρη και να γίνει ήδη ο ηγέτης μιας ομάδας που αναζητά απεγνωσμένα φέτος μια σταθερότητα και μια αγωνιστική ταυτότητα, από τις συνεχείς αλλαγές προπονητών μέσα στη σεζόν.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Τσεχίας και σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια της Χέρτα είναι ότι πιο όμορφο και ενθαρρυντικό βλέπεις να κυκλοφορεί στο Βικελίδης. Τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο απλά. Γαλουχημένος και δοκιμασμένος στα υψηλά στάνταρντ του γερμανικού πρωταθλήματος ο «Βλάντι» όπως χαϊδευτικά τον φωνάζουν, ήρθε με φόρα και ξεχωρίζει ήδη σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Απαράμιλλη φυσική κατάσταση, απόλυτη συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι, τρομερή συνεισφορά στην επίθεση (ήδη έχει δυο γκολ), ο Τσέχος αποκτάει μέρα με τη μέρα την αυτοπεποίθηση που είχε χάσει, όντας ουσιαστικά ανενεργός στο πρώτο μισό της σεζόν στη Χέρτα, παίρνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες, μετατρέποντας τον εαυτό του στον πιο επιδραστικό παίκτη του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Ο Άρης των δύο ημιχρόνων

Ο Άρης των δύο ημιχρόνων

Τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του Άρη στη νίκη επί του Ατρομήτου δείχνουν τι είναι αυτό που στην ουσία έχει αλλάξει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και κάνει τη διαφορά στα τελευταία ματς.

Μαζί με τον έτερο γερμανοτραφή, τον Λούκας Ρουπ συνθέτουν ένα από τα πλέον αξιόλογα δίδυμα χαφ που χαίρεσαι να παρακολουθείς, προσφέροντας μια ισορροπία που έλλειπε από την μεσαία γραμμή του Άρη.

Η στατιστική απεικόνιση του Νταρίντα ήταν και χθες εντυπωσιακή. Στο ματς με τον Ατρόμητο είχε 86 επαφές, 63/68 (93%) εύστοχες πάσες, τρεις πάσες κλειδιά, 6/8 μακρινές εύστοχες μεταβιβάσεις, δυο σουτ εντός εστίας και ένα εκτός (η απίστευτη ευκαιρία του 85΄), ένα δοκάρι, 6/9 κερδισμένες μονομαχίες, τρία τάκλιν κι άλλα πολλά που δεν καταγράφονται στη στατιστική. Μακάρι να είχε έρθει στα μέρη μας νωρίτερα, αλλά έστω και στα 32 μοιάζει πολυτέλεια για τον Άρη.

Ίσως, μαζί με τον έτερο Τσέζο, τον Μπράμπετς…φωτίζει και τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει μεταγραφικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι. Επενδύοντας στα… σιγουράκια και όχι στα αμφίβολης απόδοσης ποδοσφαιρικά στοιχήματα.