«Nτέρμπι Αιωνίων»: Πρόσφατος ο θρίαμβος του Ολυμπιακού - Πάνω από μία δεκαετία να κερδίσει με μεγάλο σκορ ο Παναθηναϊκός

Μακέντα και Σεμέδο

i

© Tourette Photography

«Nτέρμπι Αιωνίων»: Πρόσφατος ο θρίαμβος του Ολυμπιακού - Πάνω από μία δεκαετία να κερδίσει με μεγάλο σκορ ο Παναθηναϊκός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:46 - 09.04.2023

Θρίαμβος! Μία λέξη που απουσιάζει χρόνια από το λεξιλόγιο του Παναθηναϊκού και που ο Ολυμπιακός έχει πολύ πρόσφατη στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή αλλιώς η «μητέρα των μαχών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στη Λεωφόρο σε ένα από τα κορυφαία ντέρμπι των τελευταίων ετών.

 «Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται από κοινού στη διεκδίκηση του τίτλου με τη διαφορά τους να βρίσκεται στους τρεις βαθμούς. Στα φετινά ματς οι δύο τους δεν πρόσφεραν πολλά γκολ (συνολικά 2 σε 4 αναμετρήσεις) και οι προσδοκίες για πληθώρα τερμάτων είναι μεγάλη.

Για τους Πειραιώτες ο θρίαμβος είναι πρόσφατο φαινόμενο, αφού οι μνήμες από νίκη με μεγάλο σκορ είναι νωπές. Η καραντίνα του 2021 έφερε τις δύο ομάδες στη Λεωφόρο - δίχως κόσμο - και ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος την υπεροχή εκείνης της σεζόν επικράτησε με 4-1. Μέχρι το 45ο λεπτό το σκορ ήταν στο 3-0, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν στο δεύτερο μέρος.

Αντιθέτως, το «τριφύλλι» έχει πολλά χρόνια να πανηγυρίσει μία νίκη που θα μνημονεύεται στα χρόνια, όσον αφορά τον αριθμό των τερμάτων. Ο τελευταίος θρίαμβος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο είχε έρθει τη σεζόν 1991-92, όταν και είχε επικρατήσε με 3-0. Σαραβάκος, Μαραγκός και Βαζέχα είχαν κάνει… ότι ήθελαν τους «ερυθρόλευκους», που εκείνη την περίοδο βίωναν τα… πέτρινα τους χρόνια. 

Κάπως έτσι, το ντέρμπι των αιωνίων έχει μετατραπεί σε ένα ματς με δυσκολία στο γκολ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως τα τελευταία χρόνια, σχεδόν όλες οι αναμετρήσεις των δύο τους λήγουν κατά κύριο λόγο με ένα γκολ διαφορά. 

Tags: