Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι χαρούμενος που μια ιστορική ομάδα θα έχει επιτέλους το σπίτι που της αξίζει»

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

© Intime

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι χαρούμενος που μια ιστορική ομάδα θα έχει επιτέλους το σπίτι που της αξίζει»

Κώστας Τσιακλής 14:05 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 09.04.2023

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τις εργασίες που γίνονται στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι «πράσινοι» θα μπουν στο νέο τους σπίτι.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού του έργου δήλωσε ότι είναι χαρούμενος με τις τελευταίες εξελίξεις με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» την περασμένη Πέμπτη (06.04.2023) έκαναν ακόμα ένα βήμα για την ανέγερση του νέου τους γηπέδου στον Βοτανικό, με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο εργοτάξιο που έχει προετοιμαστεί στην περιοχή του Βοτανικού. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Αυτή είναι η τελική προσφορά της κοινοπραξίας «ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-Μυτιληναίος» για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:55 - 08.04.2023

Αυτή είναι η τελική προσφορά της κοινοπραξίας «ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-Μυτιληναίος» για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Το Sportal αποκαλύπτει την τελική προσφορά με την οποία η κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και πότε αρχίζει το επόμενο στάδιο των εργασιών.

«Αν κάτι μπορεί να περιγραφεί με τη λέξη “οδύσσεια”, αυτό είναι η ιστορία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Έπειτα από 20 χρόνια απίστευτων παλινωδιών, το όνειρο των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων των Πρασίνων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Την Πέμπτη ξεκίνησαν στο Βοτανικό οι πρόδρομες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα κατασκευαστεί το νέο, υπερσύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών, και 40.000 θέσεων γήπεδο του ΠΑΟ.

Και ταυτόχρονα, μία ολόκληρη περιοχή που μέχρι σήμερα ψυχορραγούσε θα αναπτυχθεί, θα αποκτήσει υποδομές, δίκτυα κοινής ωφέλειας, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Πρόκειται για μία μεγάλη αστική παρέμβαση – διπλή γιατί περιλαμβάνει και την αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όλα τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Δεν έχω κρύψει τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μου, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τη χαρά μου που μία ιστορική ελληνική ομάδα με πολλές διακρίσεις θα έχει επιτέλους το σπίτι που της αξίζει».