Παναθηναϊκός: Αποφασισμένος στον Βοτανικό ο Αλαφούζος

Αλαφούζος, Γεωργιάδης / Intime

i

Αλαφούζος, Γεωργιάδης / Intime

Παναθηναϊκός: Αποφασισμένος στον Βοτανικό ο Αλαφούζος

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:14 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 07.04.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να αναδείξει το πρόβλημα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, σε μία εκδήλωση με παρόντα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, στο... θεμέλιο λίθο μας νέας αθλητικής εγκατάστασης.

Η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να θίξει το κρίσιμο ζήτημα της διαφθοράς που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη μέρα που άρχισαν οι εργασίες στο οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ήταν συμβολική. Και δεν ήταν μία απόφαση που την έλαβε εύκολα σε μία τόσο σημαδιακή μέρα για τον Σύλλογο.

Ο Αλαφούζος επέλεξε να μιλήσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άθλημα στον συγκεκριμένο χώρο, για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορούσε την παρουσία προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών, προεξάρχοντος του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο Υπουργός Επικρατείας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει αναμειχθεί προσωπικά στις επαφές της Κυβέρνησης με την UEFA. Οπότε, έχει και άμεση γνώση του ζητήματος και δεν χρειάζεται μεσάζοντες.

Ο Αλαφούζος επισήμανε με νόημα ότι η Κυβέρνηση έχει αποφύγει συνειδητά να διαχειριστεί το πρόβλημα της διαφθοράς, για να μην δυσαρεστήσει πρόσωπα και καταστάσεις. 

«Υπάρχει μία τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την βλέπουμε καθημερινά. Αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένη και αν θέλει να την αντιμετωπίσει» εξήγησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέτοντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προ των ευθυνών τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως επικράτησε αμηχανία στα κυβερνητικά στελέχη που παρέστησαν στην εκδήλωση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση στα Play Offs, λέγοντας για το γκολ του Σπόραρ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως το... γκολ από τα λόγια του Αλαφούζου είχε σκοραριστεί.

Απάντηση της ΕΠΟ για τον διαιτητή στη Λεωφόρο: «Είχαμε ορίσει Elite από το Ισραήλ, αλλά δήλωσε κώλυμα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:55 - 06.04.2023

Απάντηση της ΕΠΟ για τον διαιτητή στη Λεωφόρο: «Είχαμε ορίσει Elite από το Ισραήλ, αλλά δήλωσε κώλυμα»

Η ΕΠΟ, με ανακοίνωσή της, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι για το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, είχε ορίσει Elite διαιτητή από το Ισραήλ, ωστόσο ο εν λόγω ρέφερι δήλωσε κώλυμα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν πως ο Αλαφούζος ήθελε να καταδείξει ότι οι νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, δεν θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες θα παίζουν σε νεότευκτα γήπεδα, αλλά με παράγοντες παλιάς κοπής, με την ΕΠΟ να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και διαιτητές «καμικάζι» να τινάζουν στον αέρα τα ματς.

Εξ’ ου και η επισήμανση του Αλαφούζου ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει νέο γήπεδο, αναβαθμίζει το «Γεώργιος Καλαφάτης», αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Διότι οι βαθμοί και οι τίτλοι δεν θα κρίνονται στο χορτάρι, αλλά στο Πάρκο Γουδί και ανάλογα με τις ορέξεις των... παροικούντων.

Θα αλλάξει κάτι; Μάλλον, όχι. Ο Αλαφούζος με πρωτοβουλία του ανέδειξε το πρόβλημα, αλλά και με αυτογνωσία συμπέρανε πως η Κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί με τη διαφθορά. Όχι για να επιβάλλει ένα νέο σύστημα εξουσίας, απλώς για να εφαρμόσει το νόμο.