Η D-Day για τον Άνχελ Ντι Μαρία και την Μπενφίκα

Άνχελ Ντι Μαρία

i

©Intime

Η D-Day για τον Άνχελ Ντι Μαρία και την Μπενφίκα

Κώστας Τόπας 12:40 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 05.07.2023

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της επιστροφής του Άνχελ Ντι Μαρία στην Μπενφίκα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αργεντινής, Άνχελ Ντι Μαρία, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Μπενφίκα. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός, 13 χρόνια αφότου άφησε πίσω του το «Ντα Λουζ» μεταπηδώντας από την πορτογαλική ομάδα στη Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται πολύ κοντά στο φορέσει τη φανέλα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη. 

Η επισημοποίηση της επιστροφής του Άνχελ Ντι Μαρία στους «αετούς» ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας (05/07), μιας και ο Αργεντινός αστέρας βρίσκεται ήδη στη Λισαβόνα για να υπογράψει συμβόλαιο και να συνδεθεί με το κόκκινο έμβλημα για μία σεζόν.

Έφυγε στα 22 και επιστρέφει στα 35 του. «Αλλά θέλω να τρέξω σαν να είμαι 20», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του αποκαλύπτοντας το πνεύμα που τον καθοδηγεί καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο στην καριέρα του.

Θα μπορούσε να είχε φύγει για τη Μέση Ανατολή, όπου είχε προσφορές εκατομμυριούχων, θα μπορούσε να είχε πάει με τον Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι, που του πρόσφερε έναν μισθό που ήταν επίσης πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ετοιμάζεται να πληρώσει η Μπενφίκα. Ωστόσο, ο Ντι Μαρία, μαζί με την οικογένειά του, κατάλαβαν ότι το άμεσο μέλλον εξακολουθεί να περιλαμβάνει την Ευρώπη. Επειδή νιώθει ικανός να τρέχει σαν να είναι 20 ετών και με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να δείχνει ότι δεν ήταν τυχαίο που η καριέρα του τον ανέβασε στα ύψη.

Σε αυτά τα 13 χρόνια που πέρασε μακριά από την Μπενφίκα, ο Ντι Μαρία κέρδισε σχεδόν όλα όσα ονειρεύεται να κερδίσει ένας παίκτης: Ενα Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Copa América, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, πάτησε το μεγαλύτερο στάδια τεσσάρων από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έπαιξε δίπλα σε αστέρια του ποδοσφαίρου όπως ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Μπενζεμά, ο Κακά, ο Νεϊμάρ ή ο Εμπαπέ. Έζησε με προπονητές όπως τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο Αντσελότι, ο Τούχελ, ο Φαν Χάαλ και επίσης με τον Μαραντόνα, τον Σαμπάολι και τον Σκαλόνι στην εθνική Αργεντινής. Σημείωσε καθοριστικά γκολ σε τελικούς, δημιούργησε ασίστ, κέρδισε τίτλους και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο «σπίτι» του.

Μάλιστα οι Πορτογάλοι ήταν και ο πρώτος σταθμός του Αργεντινού στην Ευρώπη. Με τους «Αετούς» ο Ντι Μαρία είχε 15 γκολ και 28 ασίστ σε 121 εμφανίσεις ενώ πανηγύρισε μαζί τους δύο πρωταθλήματα.