Από το όνειρο στα δάκρυα: Ο Ντιμπάλα έχασε δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του (vids)

Πάουλο Ντιμπάλα

i

©Photo by Maja Hitij/Getty Images/Ideal Images

Από το όνειρο στα δάκρυα: Ο Ντιμπάλα έχασε δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του (vids)

Κώστας Τόπας 12:58 - 01.06.2023

Επειτα από έξι χρόνια από την ήττα στον τελικό του Champions League με τη Γιουβέντους, ο Πάολο Ντιμπάλα έφυγε με άδεια χέρια κι από τον φετινό τελικό του Europa League, υπηρετώντας την Ρόμα.

Οι «τζιαλορόσι» προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στον τελικό του Europa League απέναντι στη Σεβίλλη, αλλά τελικά παραδώθηκαν μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Θλιβερός επίλογος για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο δεν αφαιρεί καθόλου την όμορφη ευρωπαϊκή πορεία της, που έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο ευρωπαϊκό Κύπελλο μέσα σε δώδεκα μήνες.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρόμα κι έκανε τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας να ονειρεύονται την κατάκτηση του τροπαίου. Στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Πούσκας» άνοιξε το σκορ στο «Πούσκας» με εξαιρετικό πλασέ για την Ρόμα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για τον ίδιο και τον συμπαίκτη του και στο τέλος οι «τζιαλορόσι» έφυγαν με το ασημένιο μετάλλιο από την Βουδαπέστη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 29χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του και ξέσπασε σε δάκρυα. Μάλιστα κάθισε απαρηγόρητος στον αγωνιστικό χώρο ξεσπώντας σε κλάματα για την χαμένη ευκαιρία να σηκώσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οταν έφτασε η στιγμή της απονομής για το ασημένιο μετάλλιο ο 29χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός δάκρυσε ξανά, με τον πιο έμπειρο και συμπαίκτη του Νεμάνια Μάτιτς να τον παρηγορεί, λέγοντας του πως: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Ο Ντιμπάλα προερχόταν από τραυματισμό και μέχρι τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος για τον μεγάλο τελικό. Παρά τη μη βέλτιστη φυσική του κατάσταση, ο «Joya» βρήκε τη ψυχική δύναμη και την ενέργεια να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να πετύχει εκείνο το γκολ που θα μπορούσε να είχε υπογράψει την πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Ρώμης με τον καλύτερο τρόπο.

Μια βραδιά πικρή για τον Ντιμπάλα, όπως ακριβώς αυτή πριν από έξι χρόνια στο Κάρντιφ όταν με τη φανέλα της Γιουβέντους είδε το όνειρο του Champions League να γκρεμίζεται μετά τη βαριά ήττα με 4-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.