Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αστάνα: Η αγωνιστική τους κατάσταση πριν την ΑΕΚ (vid)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

i

GNK Dinamo Zagreb

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αστάνα: Η αγωνιστική τους κατάσταση πριν την ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας 14:37 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 24.07.2023

Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αστάνα κοντράρουν το βράδυ της Τρίτης (25/07, 21:00) τις δυνάμεις τους με φόντο την... ΑΕΚ.

Η νταμπλούχος Ελλάδας, ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα. Οι αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα στις 8 ή 9 Αυγούστου στην «OPAP Arena», με τη ρεβάνς στις 15 Αυγούστου. Να σημειωθεί επίσης πως η ΑΕΚ θα πρέπει να δηλώσει για τα παιχνίδια αυτά την ευρωπαϊκή λίστα των 25 παικτών μέχρι τα μεσάνυχτα στις 3 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης απέναντι στην Αστάνα και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αποκλείσει τους Κροάτες στη συνέχεια, τότε θα μπει ως ισχυρή στα play offs του Champions League.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Αστάνα θα κοντράρουν το βράδυ της Τρίτης (25/07, 21:00) τις δυνάμεις τους με φόντο την... ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην Κροατία πρώτη φορά για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το Σούπερ Καπ Κροατίας και ο Λιβάια

Οσον αφορά το θέμα ετοιμότητας των δύο συλλόγων, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει ήδη κατακτήσει ένα τρόπαιο, όταν στις 15 Ιουλίου επικράτησε 1-0 της Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάια κατακτώντας το Σούπερ Καπ Κροατίας. Στις 21 Ιουλίου, η πρώην επιθετικός της ΑΕΚ και η παρέα του πήραν «εκδίκηση» επικρατώντας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς η Χάιντουκ επικράτησε με 2-1 και μάλιστα με γκολ του Λιβάια.

Σε πλήρη αγωνιστική δράση η Αστάνα

Από την άλλη, η Αστάνα, είναι σε πλήρη αγωνιστική δράση καθώς το πρωτάθλημα στη πατρίδα της είναι σε εξέλιξη. Η ίδια μετά την 17η αγωνιστική είναι στην δεύτερη θέση πίσω από την πρωτοπόρο Ορντάμπασι. Βέβαια, η ομάδα από το Καζακστάν αποκλείστηκε από την Ορντάμπασι στα ημιτελικού του Κυπέλλου στο Καζακστάν, ενώ για να βρεθεί στον δεύτερο προκριματικό του Champions League απέκλεισε την Ντιναμό Τιφλίδας.