Το απόλυτο κόλπο: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε παίκτη με 19 εκατ. ευρώ και τώρα θα πάρει ακόμα περισσότερα από τη μεταπώλησή του!

Ο Γιόσκο Γκβαρντιόλ

i

© Intime

Το απόλυτο κόλπο: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε παίκτη με 19 εκατ. ευρώ και τώρα θα πάρει ακόμα περισσότερα από τη μεταπώλησή του!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:44 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 26.06.2023

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πούλησε το 2021 τον Γκβάρντιολ στη Λειψία, έναντι του ποσού των 19 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα ετοιμάζεται να βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, δίχως καν να της ανήκει ο αμυντικός.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της πιθανής μεταγραφής του Γιόσκο Γκβάρντιολ στη Μάντσεστερ Σίτι και φυσικά η αιτία πίσω από αυτό είναι το ποσό το οποίο ετοιμάζεται να πληρώσει η ομάδα της Αγγλίας για χάρη του. Ειδικότερα, ο σύλλογος της Premier League πρόκειται να ξοδέψει για τον Κροάτη το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, κάτι που φέρνει χαμόγελο στο στρατόπεδο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Μεγάλη κερδισμένη η Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε περίπτωση πώλησης Γκβάρντιολ

Εξηγούμαστε! Ο σύλλογος της Prva Liga τον Ιούλιο του 2021 πούλησε τον ποδοσφαιριστή στη Λειψία, έναντι 19 εκατ. ευρώ. Όμως, γνωρίζοντας πως ο Γκβάρντιολ θα αποτελέσει πόλος έλξης για αρκετά κλαμπ, έπεισε τους Γερμανούς να προσθέσουν στη συμφωνία ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20%.

Επομένως, αν τελικά η Μάντσεστερ Σίτι τον αγοράσει με 100 εκατ. ευρώ, που φημολογείται από τα ΜΜΕ του εξωτερικού, τότε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα βάλει στα ταμεία της τα 20. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως οι Κροάτες θα εισπράξουν κεφάλαιο μεγαλύτερο και από αυτό που έλαβαν όταν τον πούλησαν οι ίδιοι στη Λειψία

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως οι «Mπλέ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει πώληση, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, την τελευταία δεκαετία, κατά τις οποίες αποκόμισαν το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάποιον παίκτη τους. Τη σεζόν 2016-17 καταγράφηκε η πιο ακριβή πώληση από πλευράς Ντινάμο, όταν και πούλησε τον Μάρκο Πιάτσα στη Γιουβέντους, έναντι 29 εκατ. ευρώ.