Γιατί ο Γιοβάνοβιτς ξεκινάει τον Βιλένα στην αρχική ενδεκάδα
i

© Intime

Γιατί ο Γιοβάνοβιτς ξεκινάει τον Βιλένα στην αρχική ενδεκάδα

Βασίλης Μοιρώτσος 20:17 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 25.07.2023

Η εξήγηση πίσω από την έκπληξη του Γιοβάνοβιτς με τη χρησιμοποίηση του Βιλένα στο αρχικό σχήμα.

Είχε μια έκπληξη να παρουσιάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ανακοίνωση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη χρησιμοποίηση του Τόνι Βιλένα στο αρχικό σχήμα. Με τον Ολλανδό να παίρνει θέση δίπλα στον Ρούμπεν Πέρεθ στη μεσαία γραμμή.

Η έκπληξη... πρώτου μεγέθους του Γιοβάνοβιτς από τη στιγμή που ο Βιλένα δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε κανένα φιλικό ως βασικός, έχει τους λόγους της. Και την... ιστορία της. Ναι μεν είναι σπάνιο ο Σέρβος να προχωρά σε τέτοια κίνηση, πλην όμως ο Ολλανδός χαφ έδειξε με την παρουσία του στις προπονήσεις πως είναι πανέτοιμος.

Ο Βιλένα είχε δουλέψει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις είχε καταπληκτική εικόνα! Ο έμπειρος μέσος είχε εντυπωσιάσει τον Γιοβάνοβιτς με όσα έκανε στις προπονήσεις και με την ετοιμότητα που έδειχνε και αυτή η εικόνα του, σε συνδυασμό με την εμπειρία του και τις παραστάσεις από ευρωπαϊκό επίπεδο, έπεισαν τον Γιοβάνοβιτς να τον βάλει στο αρχικό σχήμα.

Για να συμβεί αυτό, πάντως, έπαιξε ρόλο και ο... Τσόκαϊ. Και συγκεκριμένα το γεγονός πως ο Αλβανός μέσος δεν έδειξε την ίδια ετοιμότητα στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Γιοβάνοβιτς περίμενε κάτι παραπάνω από τον Τσόκαϊ, αυτός δεν το έδειξε στην πρόβα τζενεράλε και έτσι επιλέχτηκε ο Βιλένα.