Παναθηναϊκός: Το «δεδικασμένο» της Μαρσέιγ φέρνει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Επεισόδια στο Βελοντρόμ στο ματς Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ.

i

Intime

Παναθηναϊκός: Το «δεδικασμένο» της Μαρσέιγ φέρνει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:06 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 25.07.2023

Τα επεισόδια στο Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ στο Βελοντρόμ και η απαγόρευση μετακίνησης των Μασσαλών στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να λειτουργήσουν σαν δεδικασμένο σε ενδεχόμενη συνάντηση του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ.

Ο Παναθηναϊκός εφόσον προκριθεί επί της Ντνιπρο, στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Champions League θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ. Με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τη ρεβάνς στο Βελοντρόμ.

Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης, διατυπώνονται δημοσίως φόβοι για το ενδεχόμενο επεισοδίων. Με την άφιξη Μασσαλών στην Αθήνα και με το ταξίδι των φίλων του Τριφυλλιού στη Μασσαλία. Επειδή οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι αδελφοποιημένοι με τους οργανωμένους της ΑΕΚ, οι πιθανότητες για έκτροπα μεγιστοποιούνται.

Αλαφούζος: «Τριπλάσια έσοδα αν μπούμε σε ομίλους, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα»
CHAMPIONS LEAGUE

18:32 - 25.07.2023

Αλαφούζος: «Τριπλάσια έσοδα αν μπούμε σε ομίλους, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα»

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε βρετανικό μέσο κι αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, αλλά και στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπροσθέτως, οι Γάλλοι οπαδοί είχαν συγκρουστεί με Έλληνες εκδρομείς στην προπέρσινη αναμέτρηση Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ για το Conference League. Με την UEFA να απαγορεύει την παρουσία των οπαδών της γαλλικής ομάδας στο δεύτερο ματς στην Τούμπα.

Κατά κάποιο τρόπο, εκείνη η απόφαση της UEFA αναμένεται να λειτουργήσει σαν δεδικασμένο. Πρακτικά, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας δύσκολα θα παρεκλίνουν από την προηγούμενη απαγόρευση τους και θα την εκδώσουν εκ νέου.

Εξυπακούεται πως θα ακούσουν τις απόψεις των δύο ομάδων, αλλά στην προκειμένη υπάρχει ισχυρή βάση για να μην αλλάξει κάτι. Η UEFA έχει ως κεντρική πολιτική να μην ρισκάρει με τα παιχνίδια υψηλού κινδύνου και σπάνια προβαίνει σε εξαιρέσεις… 

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προκριθεί ο Παναθηναϊκός επί της Ντνίπρο, για να συνεχίσει στο Champions League.