Η Τσέλσι τα έχανε, ο Αντεγιέμι το έβαλε και η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης (vids)
i

Ντόρτμουντ - Τσέλσι / Photo by Dennis Bresser/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Η Τσέλσι τα έχανε, ο Αντεγιέμι το έβαλε και η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης (vids)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:57 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 16.02.2023

Τιμώρησε την Τσέλσι για την αστοχία της η Ντόρτμουντ, η οποία πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντεγιέμι και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Προβάδισμα πρόκρισης για την Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί πήραν τη νίκη επί της Τσέλσι με 1-0 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Champions League και... βλέπουν προημιτελικά.

Το ένα και μοναδικό γκολ του αγώνα το πέτυχε ο Καρίμ Αντεγέμι στο 63ο λεπτό. Οι «μπλε» είχαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν αξιοποίησαν καμία.

Ο ρυθμός του ματς ήταν καλός από τα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυριαρχία, ενώ οι Λονδρέζοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Και μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν μικρότερο αριθμό τελικών, όμως ήταν πιο επικίνδυνοι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν ο Χάβερτς «έσπασε» στον Φέλιξ και εκείνος από πολύ καλή θέση σημάδεψε το δοκάρι. Νωρίτερα είχε βρει δίχτυα ο Τιάγκο Σίλβα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Βραζιλιάνος είχε σκοράρει με το χέρι.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πότερ είχε διαφορετική προσέγγιση και πήρε την κατοχή της μπάλας. Στο 55' είχε μια ακόμα καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς, ενώ ο Άγγλος μπακ απείλησε και στο 62'.

Κόντρα στη ροή του ματς, η γερμανική ομάδα πήρε προβάδισμα στο 63ο λεπτό, όταν έφυγε στην κόντρα, με τον Αντεγέμι να διανύει σχεδόν όλο το γήπεδο και να πλασάρει για το 1-0.

Μετά το γκολ της Ντόρτμουντ η Τσέλσι έγινε ακόμα πιο πιεστική και στο 78' έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Κουλιμπαλί έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κόμπελ απέκρουσε χάνοντας όμως τον έλεγχο της μπάλας και στη συνέχεια ο Τσαν την πρόλαβε πάνω στη γραμμή.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Γκερέιρο, Βολφ, Όζκαν, Τζαν, Μπέλιγχαμ, Αντεγέμι, Μπράντ, Αλέ.

Τσέλσι: Κεπά, Κουλιμπαλί, Σίλβα, Τζέιμς, Τσίλγουελ, Έντσο Φερνάντες, Λόφτους-Τσικ, Ζίγιες, Φέλιξ, Μούντρικ, Χάβερτς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ του Αντεγέμι στο 63ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε τη μεγάλη νίκη στην Ντόρτμουντ.

MVP: Μπορεί ο Αντεγέμι να πέτυχε το «χρυσό» γκολ, όμως αν ο Κόμπελ δεν είχε στήσει... τείχος στην εστία του, η Ντόρτμουντ δεν θα είχε πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Οι 7 αποκρούσεις που έκανε ο Κόμπελ σε αυτό το ματς είναι οι περισσότερες που έχει κάνει ποτέ σε παιχνίδι Champions League.

Η ΡΕΒΑΝΣ: Οι δύο ομάδες θα «κονταροχτυπηθούν» ξανά στις 7 Μαρτίου (22:00) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε έναν επαναληπτικό, όπου θα κριθεί το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.