«Λύγισε» ο Μπάγεβιτς μιλώντας για την καριέρα του: «Καλό ταξίδι...» (vid)

«Λύγισε» ο Μπάγεβιτς μιλώντας για την καριέρα του: «Καλό ταξίδι...» (vid)

Sportal newsroom 18:32 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 27.02.2024

Η μεγάλη συνέντευξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο «Football Idols by Stoiximan».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο «Football Idols by Stoiximan» στο επίσημο κανάλι της Stoiximan Super League και θυμήθηκε όσα έζησε με την ΑΕΚ, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Λουκά Μπάρλο, τον Θωμά Μαύρο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Επιπλέον, ο 75χρονος αναφέρθηκε στα λόγια της μητέρας του το 1988, που τον αποχαιρετούσε όταν εκείνος αποφάσιζε να επιστρέψει στην Ελλάδα ως προπονητής και δάκρυσε στην κάμερα.

Η συνέντευξη του Μπάγεβιτς στο «Football Idols by Stoiximan»

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τον Λουκά Μπάρλο: «Λέω στην ΑΕΚ δεν μπορώ να απαντήσω αμέσως, περιμένετε να μιλήσω με τη Βέλεζ τι θα πει και τα λοιπά. Μετά από 3-4 μέρες πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε και κανονίσαμε. Είπα "όλα είναι καλά από τη δική μου πλευρά, τα λέμε από κοντά". Πρόεδρος ήταν ο Μπάρλος, με περίμενε στο αεροδρόμιο ο κ. Φάντροκ και μερικά παιδιά και ο Φάντροκ με πλησίασε από πίσω, με αγκάλιασε και μου λέει: "Τώρα είναι καλά, σε περιμένω τόσο πολύ, μην φοβάσαι να παίζεις όπως παίζεις". Την επόμενη μέρα είχαμε συζήτηση για το τι περιμένει από μένα και τα λοιπά. Ο Μπάρλος με πήρε αμέσως, φαινόταν πόσο αγαπάει την ομάδα και πόσο καλός είναι. Μου λέει "Ντούσκο μην φοβάσαι. Τόσο καιρό σε περιμένουμε, αλήθεια είναι ότι περιμένω από σένα πολλά". Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος».

Για τον Θωμά Μαύρο: «Ήξερε πού ήμουν εγώ όταν είχε μπάλα όπως και εγώ ήξερα πού θα πάει μπάλα. Πραγματικά ήταν έτσι. Ο Θωμάς είχε ποιότητα, μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Και νομίζω ότι δίκαια ήμασταν το δίδυμο που προσέφερε πολλά στην ΑΕΚ».

Για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: «Είχαμε τρελαθεί. Θυμάμαι που είχαμε πάει στα μπουζούκια στην Γλυφάδα. Περάσαμε καλά, ωραία».

Για το ποιο ήταν πιο σημαντικό, το γκολ του Καραγκιοζόπουλου ή κεφαλιά του Μανωλά στην προσπάθεια του Ντέταρι σε εκείνο το ματς: «Και τα δύο».

Για την OPAP Arena και τη συμβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ: «Αυτά που περάσαμε στο γήπεδο δεν μπορούμε να τα πετάξουμε τόσο εύκολα. Είναι πολύ καλές και ωραίες μνήμες σ' αυτό το γήπεδο. Τώρα αυτό το καινούργιο είναι για άλλους και οι άλλοι να προσφέρουν σε μας και στους φιλάθλους μας. Αυτό το γήπεδο χρειάστηκε. Και μόνο ο κ. Μελισσανίδης μπορούσε να το κάνει αυτό το γήπεδο, κανείς άλλος».

Για τα λόγια της μητέρας του όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ως προπονητής: «Σαν προπονητής το 1988 η μάνα μου ήταν στην πόρτα και μου λέει: "Καλό ταξίδι γιε μου, πρόσεξε θα μας σώσεις όλους, πήγαινε εκεί στην Ελλάδα". Έτσι έγινε αυτή είναι η αλήθεια. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε ζωή, οικογένεια, μου έδωσε, θα έλεγα, σχεδόν τα πάντα. Μου έδωσε φίλους που είναι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα ήταν η χώρα που με δέχθηκε».