Ο Άμραμπατ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, δικαιώνει την επιμονή του Αλμέιδα

Ο Άμραμπατ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, δικαιώνει την επιμονή του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 15:23 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 27.02.2024

Δυο συνεχόμενα καλοκαίρια ο Αλμέιδα επεδίωξε να παραμείνει ο Άμραμπατ στην ΑΕΚ και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αυτή η απόφαση δικαιώνεται αγωνιστικά, μ' ότι ίσως αυτό σημαίνει

Το πρώτο καλοκαίρι που ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, μεταξύ άλλων βρήκε και έναν Νορντίν Άμραμπατ με το ένα πόδι εκτός ΑΕΚ. Παρότι είχε έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε να κρατήσει τον Μαροκινό στην ομάδα, κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση και τελικά τον είδε κάποια στιγμή να ενσωματώνεται στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία.

Κάτι περίπου ανάλογο έγινε και το περυσινό καλοκαίρι. Πάλι φευγάτος ήταν ο Άμραμπατ και πλέον χωρίς συμβόλαιο εν ισχύ. Όταν όμως προέκυψε δυνατότητα συζήτησης για ανανέωση, ο Αλμέιδα πρώτος ζήτησε να προχωρήσει όλο αυτό, προκειμένου ο Μαροκινός να μείνει στην ΑΕΚ. Και πάλι κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, ο Άμραμπατ εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο του για να πιάσει δουλειά με την ομάδα.

Η πραγματικότητα του γηπέδου είναι πως και στην φετινή σεζόν, όπως συνέβη και στην περυσινή, η αγωνιστική εικόνα του Άμραμπατ δικαιώνει την επιμονή του Αλμέιδα. Ο Μαροκινός δεν έχει φτάσει ακόμα τα 8 γκολ της περυσινής σεζόν καθώς έχει πετύχει τρία στο πρωτάθλημα. Αλλά έχει ξεπεράσει κατά μια στο πρωτάθλημα και κατά δυο γενικώς στην σεζόν, τις τέσσερις ασίστ που έδωσε πέρυσι.

Αν μάλιστα στην περασμένη σεζόν ο Άμραμπατ έπαιξε 34 παιχνίδια συνολικά, φέτος είναι ήδη στα 28. Και απομένουν ακόμα 12 μέχρι και το φινάλε. Δηλαδή 11, καθώς πιθανότατα αύριο απέναντι στον ΠΑΣ να προφυλαχθεί και να πάρει ανάσες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να "γράψει" φέτος ακόμα περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι. Άρα και μεγαλύτερη βοήθεια στην ομάδα.

Είναι σίγουρο πάντως, πως ο Αλμέιδα δικαιώθηκε για την επιλογή που έκανε το περασμένο καλοκαίρι να κρατήσει και πάλι τον Άμραμπατ. Έστω και αν μετά το λάθος που έκανε στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ο Αργεντινός τεχνικός θύμωσε ποδοσφαιρικά με τον Μαροκινό. Και βεβαίως εύλογα πλέον προκύπτει το ερώτημα, τι θα κάνει ο Αλμέιδα το προσεχές καλοκαίρι που και πάλι λήγει το συμβόλαιο του Άμραμπατ.

Ο ίδιος ο Μαροκινός στις συζητήσεις που κάνει, είναι ανοιχτά κατηγορηματικός πως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να επιστρέψει στην Ολλανδία. Ενώ στα τέλη του επόμενου μήνα, θα κλείσει τα 37 του χρόνια. Δεν μοιάζει πολύ πιθανό, για περισσότερους από έναν λόγους, να γίνει η ανατροπή για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι. Αλλά με την περίπτωση του Άμραμπατ, ποτέ δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά.