Ο Ντρογκμπά θυμήθηκε το ματς του Όβρεμπο και ξέσπασε: «Δεν σήκωσα ποτέ χέρι σε διαιτητή» (vids)
i

Ντιντιέ Ντρογκμπά/©Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Ο Ντρογκμπά θυμήθηκε το ματς του Όβρεμπο και ξέσπασε: «Δεν σήκωσα ποτέ χέρι σε διαιτητή» (vids)

Κώστας Τόπας 12:03 - 05.02.2023

Φαίνεται πως ο χρόνος θεράπευσε την οργή του Ιβοριανού, Ντιντιέ Ντρογκμπά, του παλαίμαχου επιθετικού της Τσέλσι, απέναντι στον διαιτητή της αναμέτρησης της με την Μπαρτσελόνα, τη σεζόν σεζόν 2008-2009. Ενα ματς που σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο...

Αξέχαστος έχει μείνει ο ημιτελικός της σεζόν 2008-2009, που κρίθηκε από το γκολ του Αντρές Ινιέστα στο τέλος και από τις διαιτητικές αποφάσεις του Τομ Χένινγκ Όβρεμπο. Ο Νορβηγός διαιτητής εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, που έληξε ισόπαλη 1-1 από το γκολ του Ισπανού στο 93'. Ο Μίχαελ Μπάλακ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με... παντόφλες ήταν από τους παίκτες των «μπλε» που διαμαρτυρήθηκαν πιο έντονα από τους υπολοίπους για τέσσερα πέναλτι που θεωρούν ότι έπρεπε να καταλογίσει ο Όβρεμπο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Όβρεμπο παραδέχθηκε ότι έκανε πολλά και σοβαρά λάθη σε εκείνο το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να τα αναλύσει. Αυτή τη φορά όμως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μίλησε σε συνέντευξή του στο κανάλι «Canal+» και αποκάλυψε τι είπε στον Νορβηγό ρέφερι.

«Αυτό που έκανα, σύμφωνα με την εξέλιξη των γεγονότων, θα το είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος. Δεν τους χτύπησα ούτε σκοπεύω να το κάνω όπως είχε πει ο τέταρτος διαιτητής. Δεν σήκωσα το χέρι μου σε κανέναν διαιτητή. Αν έβλεπα τον Όβρεμπο σήμερα, θα του έδινα το χέρι. Είναι τυχερός γιατί κέρδισα τον τίτλο μετά από αυτό. Ποιος είμαι εγώ να τον κατηγορήσω; Ο χρόνος έχει φροντίσει για το τι έγινε και δεν έχω άσχημα συναισθήματα απέναντί ​​του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος στράικερ των «μπλε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νορβηγός διαιτητής είχε δεχθεί θανατικές απειλές μετά τον αγώνα από τους εξαγριωμένους οπαδούς.