Ο 15χρονος Ριγκ της Σάντερλαντ δεν έγραψε ιστορία για λίγα εκατοστά απέναντι στη Φούλαμ (vids)
i

Κρις Ριγκ / Clive Rose / Getty Images

Ο 15χρονος Ριγκ της Σάντερλαντ δεν έγραψε ιστορία για λίγα εκατοστά απέναντι στη Φούλαμ (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:56 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:54 - 28.01.2023

Στην αναμέτρηση του FA Cup, ανάμεσα σε Φούλαμ και Σάντερλαντ, ο 15χρονος Κρις Ριγκ έδωσε το δεύτερο ματς με την πρώτη ομάδα, το οποίο συνδυάστηκε με τον καλύτερο και τον χειρότερο τρόπο.

Άλλοι στα 15 προετοιμάζονται για πανελλήνιες, άλλοι πάλι είναι... λίγο άτακτοι και ζουν τη ζωή τους, όσο πηγαίνουν ακόμα λύκειο. Σε καμία από τις δύο κατηγορίες - και ειδικά στην πρώτη αφού δεν υπάρχουν πανελλήνιες στην Αγγλία - δεν ανήκει ο νεαρός, Κρις Ριγκ.

Ποιος είναι αυτός; Πρόκειται για τον γεννηθέντα το 2007 ποδοσφαιριστή της Σάντερλαντ, ο οποίος αγωνίστηκε στο παιχνίδι του FA Cup εναντίον της Φούλαμ. Ο Ριγκ εισήλθε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, παίρνοντας την θέση του συμπαίκτη του Ρόμπερτς όσον αφορά την μεσαία γραμμή.

Τι έκανε όσα λεπτά βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο; Ό,τι θα ευχόταν να πετύχει κάθε παίκτης σε ηλικία 15 χρονών, που αγωνίζεται σε μεγάλη διοργάνωση. Να σκοράρει για το κλαμπ του! Βέβαια υπήρχε ένα μικρό, έως αμελητέο θα έλεγε κανείς, πρόβλημα, με αποτέλεσμα δευτερόλεπτα αργότερα να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί.

Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του και υπέδειξε τον παίκτη που έδωσε την πάσα στον νεαρό χαφ σε θέση οφσάιντ και ως εκ τούτου το γκολ που πέτυχε, τέσσερα μόλις λεπτά μετά την είσοδο του,  ακυρώθηκε. Κάπως έτσι, το ντεμπούτο του νεαρού είχε... ανάμεικτα συναισθήματα, αφού αφενός παραλίγο να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά και αφ' ετέρου το πρώτο του τέρμα με τον σύλλογο του δεν μέτρησε ποτέ. Όπως και να έχει πάντως αξίζει συγχαρητήρια για την προσπάθεια!