Ο Αλμέιδα άλλαξε (προσωρινά) προπονητικές συνήθειες, λόγω του Πινέδα
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Αλμέιδα άλλαξε (προσωρινά) προπονητικές συνήθειες, λόγω του Πινέδα

Κώστας Τσίλης 15:58 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 27.02.2024

Για να αρχίσει να δουλεύει ο Αλμέιδα το αγωνιστικό πλάνο για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, έπρεπε να έχει ξανά στις προπονήσεις τον Πινέδα και για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να αλλάξει... συνήθειες

Προφανώς και το αγωνιστικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή, δεν βασίζεται μόνο σ' έναν ποδοσφαιριστή. Ωστόσο είναι γεγονός πως ο Ορμπελίν Πινέδα, θα είναι ρυθμιστής για το σχήμα και κατ' επέκταση για την ενδεκάδα. Ο ρόλος που θα πάρει ο Μεξικανός, είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε στα χαφ, θα αποτελέσει κριτήριο και για τις υπόλοιπες επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα για την ενδεκάδα. 

Σιγά μην φοβηθεί…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:20 - 14.09.2023

Σιγά μην φοβηθεί…

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη με συνεχόμενα ματς απέναντι σε Ολυμπιακό, Μπράιτον και Παναθηναϊκό και ο Κώστας Τσίλης γράφει τους λόγους που δεν αγχώνεται ούτε ο Αλμέιδα, ούτε οι παίκτες του

Ως εκ τούτου ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον Μεξικανό χαφ στις προπονήσεις στα Σπάτα. Μέχρι και χθες, αυτό ήταν τεχνικά αδύνατον. Ο Πινέδα είχε υποχρεώσεις με την εθνική του Μεξικού, τις οποίες ολοκλήρωσε στην Ατλάντα, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Και ο μόνος τρόπος για να μην χαθεί η σημερινή μέρα και να το παλέψει ο Μεξικανός να προλάβει να δώσει το παρών, ήταν να γίνει απογευματινή η προπόνηση. Κάτι που δεν είναι μέσα στις συνήθειες του Αλμέιδα. 

Προτιμά ο Αργεντινός τεχνικός κυρίως πρωινές προπονήσεις. Εκτός αν συντρέχει λόγος για αλλαγή. Είτε να μεγαλώσει η διάρκεια ενός ρεπό για τους ποδοσφαιριστές. Είτε για να μπορέσουν να προλάβουν κάποιοι παίκτες να επιστρέψουν από τις εθνικές τους ομάδες. Όπως συμβαίνει και τώρα. Θεωρεί αποδοτικότερες ο Αλμέιδα τις πρωινές προπονήσεις. Όμως θεωρεί ακόμα πιο σημαντικό, να έχει όλους τους παίκτες του, στην διάθεση του. Ειδικά πριν από ένα ντέρμπι.