Ο Αλμέιδα έχει πλέον πολλά να βάλει στο τραπέζι

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έχει πλέον πολλά να βάλει στο τραπέζι

Κώστας Τσίλης 11:10 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 22.12.2023

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα έχει πολλά να "ζυγίσει" και πολλά να αποφασίσει κατά την διάρκεια της διακοπής για τις γιορτές

Έτσι κι αλλιώς στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα το πλάνο που υπήρχε ήταν να αφήσει τους ποδοσφαιριστές να πάρουν εορταστική άδεια για να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν και ο ίδιος περισσότερο να δουλέψει και λιγότερο να απολαύσει Χριστούγεννα. Όμως έτσι όπως ήρθαν πλέον τα πράγματα, ο Αργεντινός τεχνικός πιθανότατα θα περάσει τις γιορτές πάνω από τα κιτάπια του. Έχει βλέπετε πλέον πολλά να ζυγίσει και να αποφασίσει. Ουσιαστικά το προανήγγειλε χθες μετά το παιχνίδι. 

«Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει να σκεφτώ καλά», δήλωσε με νόημα ο Αλμέιδα και ουσιαστικά φανέρωσε πως πλέον στο μυαλό του υπάρχουν πολλά για τα οποία πρέπει να πάρει αποφάσεις. Έχει ολόκληρη την εικόνα από το πρώτο μισό της σεζόν. Έχει σημειώσει και πολλά που έγιναν ακόμα και την τελευταία εβδομάδα στα ματς με το Άγιαξ, τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό. Ποτέ ο Αλμέιδα δεν παρασύρεται ούτε καν σε προβληματισμό από την εικόνα ενός παιχνιδιού. Αλλά τώρα δεν πρόκειται περί αυτού. 

Ακόμα και πέρυσι τέτοια εποχή, όταν τελικά η ΑΕΚ κατέληξε να μην κάνει καμία κίνηση στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, ο Αργεντινός τεχνικός το είχε σκεφτεί πολύ και το είχε ζυγίσει ακόμα περισσότερο. Πολλώ δε μάλλον τώρα, που τα δεδομένα δεν είναι καν ίδια. Άλλες συνθήκες και σε κάποιες περιπτώσεις άλλες εικόνες. Αυτό το "πρέπει να σκεφτώ καλά", επί της ουσίας φανερώνει πως ο Αλμέιδα έχει πολλά που θα βάλει στο τραπέζι αυτές τις μέρες που δεν θα έχει και την πίεση των προπονήσεων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων. 

Άλλωστε και οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν τις οριστικές του αποφάσεις και εισηγήσεις για το εάν και πως θα πρέπει να κινηθεί στην μεταγραφική αγορά. Ή ακόμα και αν πρέπει να υπάρξει κάτι άλλο ως προς το ρόστερ ακόμα και μέσα στον Γενάρη. Ο Αλμέιδα εννοείται πως δεν είναι από τους προπονητές ούτε που μιλάνε, ούτε πολύ περισσότερο που παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ. Παρόλα αυτά, δεν είναι και απ' αυτούς που θα κρύψουν προβλήματα κάτω από τα χαλάκι.

Επομένως δεδομένα ο Αλμέιδα θα περάσει αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων με μπόλικη σκέψη, "ζύγισμα" δεδομένων και καταστάσεων, αλλά και αποφάσεις.