Ο Αλμέιδα «γύρισε» τον Τσούμπερ 11 χρόνια πίσω και ο Ελβετός έδωσε 6 βαθμούς στην ΑΕΚ
i

Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Ο Αλμέιδα «γύρισε» τον Τσούμπερ 11 χρόνια πίσω και ο Ελβετός έδωσε 6 βαθμούς στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:43 - 09.03.2023

Ο Αλμέιδα έδωσε στον Τσούμπερ μια θέση στην οποία είχε παίξει τελευταία φορά πριν από 11 ολόκληρα χρόνια, με τον Ελβετό να δίνει στην ΑΕΚ έξι βαθμούς

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Στίβεν Τσούμπερ είχε βάλει πάλι ένα γκολ στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, το οποίο σχεδόν δεν πανηγύρισε. Ήταν ήδη βλέπετε το κλίμα πολύ βαρύ και στην ΑΕΚ αλλά και για τον Ελβετό ο οποίος ήταν για πολύ μεγάλο διάστημα πολύ μακριά από τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Τώρα ο Τσούμπερ σκόραρε ξανά στο Περιστέρι, αλλά το πανηγύρισε με την ψυχή του. Διότι όλα είναι αλλιώς και για την ΑΕΚ και για τον ίδιο. 

Μπορεί ο Ελβετός να έχει πετύχει φέτος μόλις δυο γκολ στο πρωτάθλημα. Όμως η αγωνιστική του εικόνα, μετά την επιστροφή από το χειρουργείο δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή. Ούτε και η διαχείριση που κάνει στον Τσούμπερ ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό στον Ελβετό το μήνυμα πως τον πιστεύει και τον υπολογίζει. Και όταν ο Αλμέιδα χρειάστηκε τον Τσούμπερ για να του δώσει λύσεις στο κέντρο της επίθεσης, εκείνος ανταποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και με πολλή δουλειά και στις προπονήσεις. 

Η ιστορία ολόκληρης της καριέρας του Τσούμπερ είναι πολλές αλλαγές θέσεων. Μόνο που για να θυμηθεί ο Ελβετός διεθνής την τελευταία φορά που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, θα έπρεπε να "πάει" πίσω έντεκα ολόκληρα χρόνια. Την σεζόν 2011-12, όταν ο Τσούμπερ αγωνιζόταν ακόμα στην Γκρασχόπερς, είχε παίξει κάποια ματς ως κεντρικός επιθετικός. Η στατική λέει μόνο δυο, ο ίδιος θυμάται πως ήταν παραπάνω. 

Η ουσία είναι πως ο Τσούμπερ κλήθηκε και πάλι φέτος στην ΑΕΚ να παίξει ως κατά συνθήκη φορ, μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια. Σ' αυτόν τον ρόλο έχει παίξει σε τρία ματς. Με τον Ιωνικό στη Νίκαια για ένα ημίχρονο, με ΟΦΗ και με Ατρόμητο ως βασικός. Έχει πετύχει δυο γκολ και κυρίως έχει δώσει συνολικά στην ΑΕΚ έξι βαθμούς. Διότι και στη Νίκαια και στο Περιστέρι, τα γκολ του Τσούμπερ, ήταν τα νικητήρια. Με το Ιωνικό το 1-2 και με τον Ατρόμητο το 0-1.

Προφανώς και όταν ο Λιβάι Γκαρσία θα επιστρέψει και ο Τομ Φαν Βέερτ θα ξαναφτάσει στο 100% της ετοιμότητας του, ο Τσούμπερ θα επιστρέψει στον ρόλο κυρίως πίσω από τον επιθετικό, στον οποίο ο Αλμέιδα τον είχε μονιμοποιήσει πριν χρειαστεί να καλύψει τα κενά του φορ. Όμως ήδη ο Ελβετός έχει πάρει τέτοια αυτοπεποίθηση, που είναι δεδομένο πως θα προσφέρει στην ΑΕΚ, από οποιαδήποτε θέση της επίθεσης κρίνει ο Αργεντινός τεχνικός πως υπάρχει ανάγκη.