Ο απίθανος λόγος που ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του το γκολ του Ράμος (vid)
i

Η στιγμή που ο Μπερνάρντο Σίλβα μένει εντός γραμμών/©PrtScr

Ο απίθανος λόγος που ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του το γκολ του Ράμος (vid)

Κώστας Τόπας 13:42 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 07.12.2022

Ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του το γκολ του Γκονσάλο Ράμος στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ελβετία για έναν απίστευτο... κανονισμό.

Ο Γκονσάλο Ράμος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Πορτογαλίας στον αγώνα με την Ελβετία (6-1), καθώς με τα τρία τέρματα που πέτυχε πήρε από το χέρι την ομάδα και την οδήγηση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου του γκολ, σύσσωμη η ομάδα της Πορτογαλίας πανηγύρισε ως ένα «κουβάρι». Πλην όμως του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος έμεινε πίσω έχοντας πολύ σοβαρό λόγο.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, έμεινε εντός γραμμών κοντά στο κόρνερ, προκειμένου να «εμποδίσει» τους Ελβετούς να κάνουν σέντρα στο παιχνίδι. Διαφορετικά, σε περίπτωση που κανένας Πορτογάλος, δεν βρίσκονταν εντός της ελβετικής πλευράς (από τη στιγμή που πανηγύριζαν όλοι μαζί στην εξέδρα), τότε η Ελβετία θα μπορούσε να είχε σκοράρει εύκολα.

Σύμφωνα με τον άρθρο 8.1 των Κανόνων του Παιχνιδιού της IFAB, μία από τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη του παιχνιδιού μετά από ένα γκολ είναι ότι «όλοι οι παίκτες, εκτός από τον παίκτη που παίρνει το εναρκτήριο λάκτισμα, πρέπει να βρίσκονται στο δικό τους μισό γήπεδο».

Άρθρο 8.1 IFAB/© Capture IFAB