Ο Αραούχο «ντρίμπλαρε» το χειρουργείο, αλλά θα λείψει από τον αγωνιστικό «Γολγοθά» της ΑΕΚ

Αραούχο

i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

Ο Αραούχο «ντρίμπλαρε» το χειρουργείο, αλλά θα λείψει από τον αγωνιστικό «Γολγοθά» της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 14:20 - 29.12.2023

Δεν θα κάνει επέμβαση ο αρχηγός της ΑΕΚ και ήδη έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αποθεραπείας και δουλειάς προκειμένου να μπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξανά στην αγωνιστική δράση, όμως από τα συνεχόμενα ζόρικα ματς του Γενάρη θα απουσιάσει

Από το μακρύ απουσιολόγιο με το οποίο η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2023, ο Ματίας Αλμέιδα ήδη έχει ξεκινήσει να σβήνει ονόματα ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ο Πινέδα μπήκε ήδη στις προπονήσεις, ο Άμραμπατ μπήκε και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες και με τον Πόνσε και με τον Κάλενς αλλά και με τον Στάνκοβιτς. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως το όνομα του Σέρχιο Αραούχο θα παραμείνει στο απουσιολόγιο και μάλιστα καθ' όλη την διάρκεια του αγωνιστικού Γολγοθά που περιμένει την ΑΕΚ στο λυκαυγές του 2024. 

Μπορεί η απόφαση του αρχηγού της Ένωσης να ήταν να αποφύγει δραστική λύση στο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί μ' ένα χειρουργείο. Μπορεί ήδη να έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αποθεραπείας, προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Όμως ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, ο Αραούχο έχει μπροστά του μπόλικη δουλειά, μέχρι να μπορέσει να μπει ξανά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως ο αρχηγός της ΑΕΚ θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα για να επιστρέψει μέσα στις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες. 

Φυσικά και όταν εμπλέκεται το όνομα του Αραούχο σε ζητήματα επιστροφής από τραυματισμό, τις περισσότερες φορές οι όποιες εκτιμήσεις ως προς τα χρονοδιαγράμματα πάνε περίπατο. Παρόλα αυτά είναι αδύνατον ο αρχηγός της ΑΕΚ να είναι εγκαίρως έτοιμος για να προλάβει τα συνεχόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και τα δυο με τον Άρη για το κύπελλο. Εξάλλου αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 17 του Γενάρη.