Η ΑΕΚ θα μπει στο 2024 με τον Αλμέιδα να σβήνει ονόματα από το απουσιολόγιο
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ θα μπει στο 2024 με τον Αλμέιδα να σβήνει ονόματα από το απουσιολόγιο

Κώστας Τσίλης 19:27 - 26.12.2023

Με οκτώ ονόματα στο απουσιολόγιο του Αλμέιδα πήγε η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς του 2023, αλλά θα μπει με αρκετές επιστροφές στο πρώτο για το 2024

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα ούτε ήθελε, ούτε θα το έκανε ποτέ, να ψάξει δικαιολογίες για τις δυο γκέλες της ΑΕΚ με Παναιτωλικό και με Πανσερραϊκό στις πολλές απουσίες. Από την άλλη μεριά, το γεγονός πως το απουσιολόγιο του Αργεντινού τεχνικού είχε οκτώ και εννέα ονόματα αντίστοιχα για τα δυο ματς, δεν είναι και καμία απλή υπόθεση. Βεβαίως πλέον αυτό που έχει σημασία για τον Αλμέιδα, δεν είναι αυτό που έγινε, αλλά αυτό που πρόκειται να γίνει.

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ περιμένει επιστροφές και μάλιστα πολλές για τα πρώτα ματς του Γενάρη, μετά την διακοπή για τις γιορτές. Η Ένωση παίζει στις 3 Ιανουαρίου με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατόπιν πηγαίνει στις 7 του μηνός στο Καραϊσκάκη, για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο Αλμέιδα, προσδοκά πως και για τα δυο αυτά παιχνίδια, θα έχει διαγράψει αρκετά από τα ονόματα του απουσιολογίου.

Με πρώτο και… καλύτερο, αυτό του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ δέχθηκε ένα πολύ δυνατό κτύπημα, εντελώς κατά λάθος, από τον Αρόλντ Μουκουντί μέσα στην προπόνηση. Χρειάστηκε να κάνει ράμματα γιατί ήταν πολύ βαθιά η πληγή. Όμως αυτό το διάστημα της διακοπής, θα είναι ευεργετικό προκειμένου να επουλωθεί το τραύμα, να μην πονάει καθόλου και να μπορέσει να δώσει κανονικά το παρών. Ήδη από το ματς με τον Βόλο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι περιπτώσεις του Πόνσε, του Κάλενς και του Άμραμπατ, που ταλαιπωρούνται από μυϊκούς τραυματισμούς. Φυσικά και ο Αλμέιδα θα περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση τους την προσεχή εβδομάδα, όταν επιστρέψουν από την εορταστική άδεια. Ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία πως και οι τρεις, θα είναι εγκαίρως έτοιμοι για να επιστρέψουν στην αποστολή της ομάδας, ακόμα και για το ματς με τον Βόλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σιντιμπέ.