Πότε επιστρέφει ο Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ

Ο Τσιτσάν Στάνκοβιτς

i

©intime

Πότε επιστρέφει ο Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 16:54 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 23.12.2023

Η ΑΕΚ πλήρωσε πολύ ακριβά την απουσία του βασικού της τερματοφύλακα σε μια σειρά από σημαντικά παιχνίδια και πλέον ο Αλμέιδα περιμένει να τον έχει ξανά κάτω από τα δοκάρια

Είναι αλήθεια πως όταν ο Ματίας Αλμέιδα είδε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να μένει εκτός «μάχης» λόγω τραυματισμού, επουδενί δεν περίμενε πως το κενό που θα άφηνε πίσω του κάτω από τα δοκάρια θα κόστιζε τόσο ακριβά. Ο Αργεντινός τεχνικός βλέπετε, πάντα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σ' όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του. Είτε υπολογίζονται ως βασικοί, είτε όχι. 

Ειδικά όμως μετά απ' αυτό που έγινε χθες στις Σέρρες, προφανώς και ο Αλμέιδα ξέρει πως υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση που θα πρέπει να διαχειριστεί κάτω από τα δοκάρια. Αφενός είναι πολύ «χοντρό» το λάθος που έκανε ο Γιώργος Αθανασιάδης, αφετέρου είναι πολύ επιδραστικό ακόμα και στην ψυχολογία του ίδιου του τερματοφύλακα. Επομένως η απαιτείται διαχείριση. Αλλά είναι και κρίσιμο το πότε θα μπορέσει ο Αλμέιδα να έχει και πάλι τον Στάνκοβιτς στην διάθεσή του. 

Για τον Αυστριακό τερματοφύλακα είχαν προκύψει κάποιες αμυδρές ελπίδες για να προλάβει να είναι έτοιμος ακόμα και για το ματς με τον Πανσερραϊκό. Έστω και για να μπει ξανά στην αποστολή. Ωστόσο αυτό που τελικά προκρίθηκε, ήταν να μην πιεστεί και να μην παρθεί κανένα απολύτως ρίσκο. Άλλωστε ήταν πολύ φανερό και στις τελευταίες προπονήσεις, πως δεν ήταν έτοιμος. Όμως αυτό πρακτικά οδηγεί στο συμπέρασμα, πως το διάστημα που απομένει μέχρι και την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, είναι αρκετό για να προλάβει να φτάσει ο Στάνκοβιτς στο 100%. 

Προφανώς αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να φανεί και στις προπονήσεις στα Σπάτα, μετά την επιστροφή από την χριστουγεννιάτικη άδεια. Παρόλα αυτά η εκτίμηση που υπάρχει, δίνει την αισιοδοξία πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις από 3 Γενάρη, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια.