Ο «εφιάλτης» της ΑΕΚ λέγεται Πασχαλάκης - Το απίθανο σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα κόντρα στην Ένωση

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

i

© Intime

Ο «εφιάλτης» της ΑΕΚ λέγεται Πασχαλάκης - Το απίθανο σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα κόντρα στην Ένωση

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:03 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 22.04.2023

Η νέα δοκιμασία του Πασχαλάκη απέναντι στην ΑΕΚ, το αήττητο σερί 14 αγώνων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και ο στόχος να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Μία από τις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής των play offs της Super League, είναι αδιαμφισβήτητα το Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν την Ένωση (23/4, 21:00) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με σκοπό να επιστρέψουν στις νίκες και να μπουν ξανά στην τροχιά του πρωταθλήματος.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το επερχόμενο ντέρμπι, είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και οι εντυπωσιακές επιδόσεις του κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» τα τελευταία χρόνια. Με τη νίκη του Ολυμπιακού στην πρόσφατη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (2-1), ο «Σούπερμαν» έφτασε τα 14 ματς χωρίς ήττα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Ένα στατιστικό το οποίο ξεκίνησε από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ κι έχει συνεχιστεί με την ομάδα του Πειραιά.

Το σερί του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μετά το περιβόητο ματς και η συμμετοχή του Πασχαλάκη:

Με τη φανέλα του «Δικεφάλου», ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε 179 εμφανίσεις, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους κίπερ που έχουν περάσει από τον σύλλογο, ενώ η αγαπημένη του αντίπαλος βάσει στατιστικών όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ΑΕΚ. Μετά το περιβόητο ματς για το πρωτάθλημα τον Μάρτιο του 2018 μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι «Θεσσαλονικείς» έχτισαν ένα αήττητο σερί για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Από εκείνη την αναμέτρηση και μετά, ο Πασχαλάκης αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα 16 φορές κόντρα στην Ένωση, μετρώντας μόλις μία ήττα! Συγκεκριμένα, στην 1η Ιουλίου του 2020, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-2) για τα play offs της Super League, με αυτήν την ήττα να είναι η μοναδική που έχει γνωρίσει ο Πασχαλάκης από τον «Δικέφαλο» τα τελευταία έξι χρόνια.

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό και η συνέχεια στο σερί…

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής, με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί 25 φορές, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του τις 14 από αυτές. Η ομάδα του Ανιγκό τη φετινή σεζόν έχει παίξει τέσσερις φορές κόντρα στην ΑΕΚ, με απολογισμό δύο νίκες, μία «λευκή» ισοπαλία και μία ήττα για το πρώτο ματς των ημιτελικών Κυπέλλου.

Ο Πασχαλάκης έχει πάρει φανέλα βασικού στις δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και στη ρεβάνς στο Κύπελλο απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, καθώς στην εκτός έδρας ήττα στην «OPAP ARENA» είχε αγωνιστεί ο Τζολάκης. Στο επερχόμενο ντέρμπι για τα play offs, ο 33χρονος διεθνής κίπερ αναμένεται να κάτσει κάτω από τα δοκάρια για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν και ο στόχος είναι εκτός από τη νίκη, η διατήρηση στο αήττητο προωπικό του σερί.