Κι όμως θα γίνει τελικός Κυπέλλου χωρίς τον Πασχαλάκη

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

i

© Intime

Κι όμως θα γίνει τελικός Κυπέλλου χωρίς τον Πασχαλάκη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:39 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 13.04.2023

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Κύπελλο, η απουσία του Πασχαλάκη από τον φετινό τελικό και οι συνεχόμενες συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, όμως η μεγάλη νίκη της Ένωσης στο πρώτο ματς (3-0) έκανε πολύ δύσκολο το έργο των Πειραιωτών, οι οποίοι γνώρισαν τον αποκλεισμό στους «4» του θεσμού για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο αποκλεισμός της ομάδας του Ζοσέ Ανιγκό σήμαινε και την απουσία του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας, Αλέξανδρου Πασχαλάκη, από τον φετινό τελικό της διοργάνωσης. Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας είχε αναπτύξει μία... καλή σχέση με τέτοιου είδους αναμετρήσεις, καθώς ήταν ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια που οι «ασπρόμαυροι» κατακτούσαν τον τίτλο.

Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά την τελευταία εξαετία, όπου ο Πασχαλάκης δεν θα δώσει παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο πρώτος του τελικός που έφερε τον πρώτο του τίτλο με τον ΠΑΟΚ

Το 2018, ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε με την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, σε μία επεισοδιακή χρονιά για τους δύο «Δικεφάλους», οι οποίοι πάλεψαν και για το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε στον τελικό με 2-0 της Ένωσης, με τον «Superman» να παίρνει φανέλα βασικού και με την σταθερότητά του να κρατάει το μηδέν πίσω, για ακόμη μία φορά εκείνη την χρονιά.

Το πρώτο double του Πασχαλάκη σε μία ονειρική σεζόν για τον ίδιο

Το 2019, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε ξανά την ΑΕΚ στον τελικό του θεσμού και πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη στο εντυπωσιακό γκολ του Τσούμπα Άκπομ, πανηγυρίζοντας έτσι το πρώτο double στην ιστορία του συλλόγου. Σε εκείνον τον τελικό, ο νυν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε πάρει φανέλα βασικού για ακόμη μία φορά και με μία πολύ καλή εμφάνιση έκανε το 2/2 στους τελικούς.

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ και η πρώτη απουσία του Πασχαλάκη από τον τελικό

Το 2020, ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του θεσμού, σε μία μεταβατική εποχή για τους «Θεσσαλονικείς». Μπορεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να ηττήθηκε στο πρώτο ματς της Τούμπας με 3-2, όμως στη ρεβάνς πήρε σπουδαία νίκη (2-0) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο «Πανθεσσαλικό». Ο 33χρονος γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς, όμως δεν... τρίτωσε το καλό με τους τελικούς.

Η επιστροφή στους τίτλους για τον «Superman»

Το 2021, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ και πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στο γκολ λύτρωσης του Κρμέντσικ στα τελευταία λεπτά. Η εκπληκτική εμφάνιση του Πασχαλάκη σε εκείνο το ματς έπαιξε σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία σεζόν που είχε γεμάτο σκαμπανεβάσματα για εκείνον.

Ο τελευταίος τελικός έφερε και την πρώτη του ήττα

Την περσινή σεζόν, η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για ακόμη μία φορά, εκεί που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ (1-0) και πανηγύρισαν τον πρώτο τους τίτλο μετά από οκτώ χρόνια. Σε αυτήν την αναμέτρηση, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ επίσης γνώρισε την πρώτη του ήττα σε τελικό.