Ο Έμερι έδειξε γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον Ιμπόρα

Ο Έμερι έδειξε γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον Ιμπόρα

Διονύσης Βερβελές 14:21 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.05.2024

Τα λόγια του προπονητή της Άστον Βίλα που έδειξαν έναν… άλλο δρόμο!

Εάν άκουσε κάποιος τις δηλώσεις του προπονητή της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι, θα κατάλαβε ότι ο Ολυμπιακός μόνο τυχαία δε βρίσκεται στα ημιτελικά του Conference League. Ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης όπως είναι ο Έμερι μίλησε για την ομάδα του Πειραιά με τα καλύτερα λόγια. Δεν αναφέρθηκε μόνο στον τρόπο που αγωνίστηκε στο πρώτο ματς στην Αγγλία, όπου και νίκησε με 2-4, αλλά στη γενικότερη πορεία των «ερυθρόλευκων», δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το σεβασμό όλων στην Ευρώπη.

Παράλληλα, όμως, ο Έμερι ρωτήθηκε και για τον Βιθέντε Ιμπόρα τον οποίο είχε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστή και έχουν δουλέψει οπότε γνωρίζονται και αρκετά καλά, ενώ έχουν κατακτήσει μαζί και Europa League. Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε ο Έμερι για τον Ιμπόρα ξαφνικά άλλαξε όλο το πρόσωπό του. Και μίλησε με τα καλύτερα λόγια, λέγοντας μάλιστα ότι στον πρώτο αγώνα στην Αγγλία ο έμπειρος μέσος πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Είπε μεταξύ άλλων ο Έμερι: «Ο Ιμπόρα έπαιξε φανταστικά, τον εκτιμώ απεριόριστα, έχουμε κερδίσει πολλά μαζί. Μας έδειξε σε πόσο καλό επίπεδο είναι και πόσο μπορεί να μεταδώσει την ανταγωνιστικότητά του στους συμπαίκτες του».

Λόγια τα οποία εδώ στην Ελλάδα για τον Ιμπόρα δεν έχουν ακουστεί ή γραφτεί. Το αντίθετο μάλιστα, για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή υπήρχε μέχρι πριν έρθει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό η άποψη πως… δεν μπορεί και δεν έχει κάτι να προσφέρει στους «ερυθρόλευκους». Δεν είναι άλλωστε και μυστικό πως τον Γενάρη έφτασε κοντά στην αποχώρησή του από τους Πειραιώτες.

Ο Μεντιλίμπαρ, όμως, άρχισε να του δίνει χρόνο συμμετοχής μέχρι που έφτασε να τον έχει βασικό και στην Αγγλία με την Άστον Βίλα πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, ίσως και την καλύτερή του από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Όπως επίσης τώρα στο Καραϊσκάκη φαίνεται ότι θα έχει πάλι θέση βασικού και ο Μεντιλίμπαρ περιμένει πολλά απ' αυτόν και σε αυτόν τον αγώνα.