Ο Γκαρσία «κέρδισε» ξεκούραση και έχει ευκαιρία για ένα καλοκαίρι όπως αυτό που τον «απογείωσε»

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Ο Γκαρσία «κέρδισε» ξεκούραση και έχει ευκαιρία για ένα καλοκαίρι όπως αυτό που τον «απογείωσε»

Κώστας Τσίλης 19:25 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 08.06.2024

Έχει ήδη ξεκινήσει διακοπές ο Λιβάι καθώς δεν θα παίξει στο ματς του Τρινιντάντ με τις Μπαχάμες και θα δουλέψει στην προετοιμασία της ΑΕΚ από τις πρώτες μέρες, όπως και το καλοκαίρι του 2022

Υπάρχει πολλές φορές και στο ποδόσφαιρο το ουδέν κακό αμιγές καλού. Αλλά πάντα εξαρτάται και πόσο μεγάλο είναι το κακό. Στην περίπτωση του τραυματισμού του Λιβάι Γκαρσία το κακό με τον τραυματισμό του στην μέση, ήταν σχετικά πολύ μικρό, με δεδομένο πως οι εξετάσεις του ήταν απολύτως καθαρές. Αλλά το πολύ καλό είναι πως γλίτωσε αφενός από νέο... ρεσιτάλ κλωτσιάς και αφετέρου "κέρδισε" επιπλέον μέρες για να ξεκουραστεί.

Ο Γκαρσία δεν θα παίξει στο αυριανό ματς με τις Μπαχάμες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι εκτός αποστολής, όπως επιβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Τρινιντάντ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης έβγαλε τον Ματίας Αλμέιδα από το άγχος, μήπως προκύψει κάποιος τραυματισμός απ' αυτό το τελευταίο παιχνίδι της εθνικής. Ενώ υπάρχει και κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Θα ξεκουραστεί ο Γκαρσία κανονικά με διακοπές και θα μπορέσει να δουλέψει, επίσης κανονικά, από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2022 και ακολούθησε μια σούπερ σεζόν και όπως δεν συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι και ήταν μια σεζόν με πολλά ζητήματα τραυματισμών. Ο Γκαρσία πέρυσι επί της ουσίας πρόλαβε να κάνει μόλις πέντε μέρες διακοπές ανάμεσα στο τέλος των υποχρεώσεών του με το Τρινιντάντ για το Gold Cup και την ενσωμάτωση του στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

Αυτό πρακτικά σήμαινε πως ούτε πρόλαβε να κάνει διακοπές και να ξεκουραστεί. Αλλά ούτε και να δουλέψει σωστά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αντίθετα μ' ότι είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2022, όταν ήταν από την πρώτη μέρα με την ομάδα στην Ολλανδία. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος και αυτό δημιουργεί μια ιδανική συνθήκη για τον Γκαρσία.