Ο Γκαρσία χρειάστηκε μόνο 21 μέρες για να μπει πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και να πετύχει ρεκόρ

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Ο Γκαρσία χρειάστηκε μόνο 21 μέρες για να μπει πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και να πετύχει ρεκόρ

Κώστας Τσίλης 13:38 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 04.01.2024

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες ο Γκαρσία μπήκε ξανά στην πρώτη θέση των σκόρερ της ΑΕΚ για την φετινή σεζόν, ενώ πέτυχε και κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ

Μια από τις συνηθισμένες και πιο... ζωηρές συζητήσεις στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και τον Νοέμβρη, αφορούσε την "αφλογιστία" του Λιβάι Γκαρσία. Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής σεζόν και ο φορ για τον οποίο η Λανς πέρυσι κατάθεσε πρόταση άνω των 20 εκατομμυρίων για να τον αποκτήσει, μέχρι και τις αρχές του Δεκέμβρη, είχε πετύχει μόλις ένα γκολ. Και αυτό στα τέλη του Νοέμβρη. 

Προφανώς αυτό είχε να κάνει και με τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τον Γκαρσία. Ήταν όμως και αρκετές μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Ωστόσο ο Λιβάι χρειάστηκε μόλις 21 μέρες, για να τα φέρει όλα ανάποδα. Και την συζήτηση να την ξαναφέρει εκεί που ήταν πέρυσι το καλοκαίρι. Για το πόσο σημαντικός και επιδραστικός είναι ο Γκαρσία και μάλιστα ενδεχομένως ως ο καλύτερος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Από τις 14 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, μέχρι και χθες απέναντι στον Βόλο, ο Λιβάι έχει πετύχει συνολικά πέντε γκολ. Ένα στην Ευρώπη και τέσσερα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα επίσημα ματς της ΑΕΚ. Κάτι που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ και δεν το είχε καταφέρει ούτε στην περυσινή σεζόν, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης. Πέρυσι ο Γκαρσία είχε φτάσει σε σκοράρισμα, μέχρι τα τρία συνεχόμενα ματς. Τώρα είναι ήδη στα τέσσερα, με προοπτική να... συνεχίσει. 

Επίσης ο Λιβάι πρόλαβε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, να ξαναμπεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, για την φετινή σεζόν. Μέχρι και το χθεσινό ματς, πρώτος ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ με τέσσερα γκολ. Ο Γκαρσία έφτασε στα πέντε και έχει βάλει πλώρη για να ξαναβγεί και φέτος πρώτος σκόρερ. Και φυσικά αυτό έχει τονώσει πολύ την αυτοπεποίθηση του Λιβάι. Εξ ου και πήρε και πάλι στην ευθύνη του, τις εκτελέσεις των πέναλτι.