Ο Γκβάρντιολ και η αποθέωσή του στον ασύγκριτο Μέσι (vids)
i

Γιόσκο Γκβάρντιολ - Λιονέλ Μέσι/©Intime

Ο Γκβάρντιολ και η αποθέωσή του στον ασύγκριτο Μέσι (vids)

Κώστας Τόπας 14:40 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.12.2022

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ό,τι ήθελε ένα από τα καλύτερα στόπερ στην Εύρωπη, τον Γιόσκο Γκβάρντιολ, ο οποίος λίαν συντόμως αναμένεται να πάρει μεταγραφή εκατομμυρίων.

To next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ακούει στο όνομα Γιόσκο Γκβάρντιολ. Ο νεαρός στόπερ που σύντομα αναμένεται να κάνει μεταγραφή εκατομμυρίων «αποδομήθηκε» το βράδυ της Τρίτης (13/12) από τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Κροάτης στόπερ γνώριζε πριν καν οι δύο ομάδες βγουν στον αγωνιστικό χώρο ότι το έργο του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο απέναντι στον Αργεντινό αστέρα, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πλέον μακριά από το να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την «Αλμπισελέστε». Από την άλλη ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον Γιόσκο Γκβάρντιολ όταν απέναντι του έχει τον Λιονέλ Μέσι; 

Ο «ταύρος» των Κροατών, ο οποίος διανύει το 20ο έτος της ηλικίας του, έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια του για να περιορίσει τον «Pulga» και να τον κρατήσει μακριά από την περιοχή του Λιβάκοβιτς. Από την άλλη όμως, ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε τον τρόπο και ξεκλείδωσε αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα, με highlight την ασίστ που «σέρβιρε» στον Άλβαρες για το 3-0.

Με απίθανη ατομική ενέργεια ο Λιονέλ Μέσι που δεν σταματιόταν ούτε με φάουλ από τον στόπερ της Κροατίας, έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Γκβάρντιολ όμως στη συγκεκριμένη φάση τα έκανε σχεδόν όλα... σωστά. Στάθηκε στο ύψος του, δεν έβαλε αντικανονικά το πόδι του, ανάγκασε τον «Λίο» να βγει εκτός περιοχής σε πρώτο χρόνο και φρόντισε να μην κάνει φάουλ ή ακόμα και πέναλτι. Όλα όσα θα έκανε ένας κεντρικός αμυντικός.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, επειδή πρόκειται για τον Μέσι, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστής του πλανήτη, αυτά που έκανε ο 20χρονος στόπερ της Λειψίας δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να εμποδίσουν τον Αργεντινό, να σπάσει την μπάλα στην περιοχή και εν συνεχεία ο Άλβαρες να την στείλει στα δίχτυα. 

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός, μπορεί στο τέλος να έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να τον εμποδίσει να χαράξει μια σπουδαία καριέρα μετέπειτα. Ηδη, αρκετά «μεγαθήρια» της Ευρώπης, έχουν τάξει υπέρογκα ποσά και σχηματίζουν ουρές για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του και στο τέλος να αποσπάσουν την υπογραφή του Γκβάρντιολ.

Για την ιστορία πάντως, ο Γκβάρντιολ θα έχει να διηγείται στα παιδιά του την φάση με τον Λιονέλ Μέσι, στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλωστε ο «Pulga», όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος αποτελεί ένα από τα είδωλά του...

«Ο Μέσι πιστεύω πως σαν αυτόν τέτοιοι ποδοσφαιριστές βγαίνουν μία φορά στα 100 χρόνια», ήταν τα λόγια του νεαρού Κροάτη στόπερ όταν ρωτήθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του για τον Μέσι.