Ο Κωνσταντέλιας χάζεψε τη χώρα, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά

Ο Κωνσταντέλιας χάζεψε τη χώρα, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά

Μάνος Τσαλγατίδης 22:31 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 19.02.2023

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι και πλέον κοιτά ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Τούμπας και πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ στο 14΄και Κουλιεράκη στο 62΄

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα πέρασε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να δώσει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και να έχει την κατοχή της μπάλας στα πόδια του, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, στο 14ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο.

Ο πεσμένος Κωνσταντέλιας, έκανε την ενέργεια της δεκαετίας και όντας πεσμένος διέλυσε την άμυνα της ΑΕΚ, βρήκε τον Νάρεϊ, που με κεραυνό από τα όρια της περιοχής έγραψε το 1-0. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν το μομέντουμ και πίεζαν την ΑΕΚ στην πρώτη πάσα προκειμένου, να εκμεταλλευτούν ένα λάθος. Όμως, το λάθος έγινε στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Πινέδα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Η ΑΕΚ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να προσπαθεί κυρίως με ψηλές μπαλιές να βρει τον Λιβάι, είτε στην κόντρα, είτε σε compact επίθεση. Ωστόσο, η άμυνα των γηπεδούχων φάνηκε πως είχε προετοιμαστεί για αυτό και μάρκαρε χώρο και όχι παίκτες όπως συνήθως.

Το παιχνίδι από τον ποδοσφαιρικό ρυθμό που είχε, ξαφνικά μετατράπηκε σε έναν αγώνα με σκληρά μαρκαρίσματα δυναμικές ενέργειες και αρκετό trash talking, μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Σε αυτό έπαιξε ρόλο πως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν εξουδετερώσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται δίκαια με 1-0 και όλη την Ελλάδα να παραμιλά με την ασίστ του Κωνσταντέλια.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα. Ο Νάρεϊ βρήκε τον Κωνσταντέλια και αυτός σκόραρε, αλλά ο Γερμανός εξτρέμ ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε ορθά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ πίεσε και προσπάθησε να παίξει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι διάβασε τις μπαλιές αυτές.

Μέχρι το 62ο λεπτό το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάτι να προσφέρει. Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν τη ζωή τους πιο εύκολη. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα ζητούσε αντίδραση από τους παίκτες του και δεν την έβλεπε. Έτσι πέρασε στο ματς του Γκατσίνοβιτς και Ελίασον για να δώσει ηρεμία και ταχύτητα στο σύνολο του.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας πως ο άξονας του έχει κουραστεί πέρασε στο ματς τον Στέφαν Σβαμπ στο 80. για να δώσει καθαρό μυαλό στην ανάπτυξη της ομάδας. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια εύκολη νίκη και να βάζει ξανά φωτιά στο πρωτάθλημα,

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντάντας (81΄Σβαμπ), Ντούγκλας, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα. Ρότα (80΄ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (63΄Γκατσίνοβιτς), Άμπραμπατ, Πινέδα (72΄Ελίασον), Αραούχο (80΄Φαν Βέερτ) και Λιβάι (80΄ Τσούμπερ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: 

Το γκολ του ΠΑΟΚ στο 14΄ουσιαστικά ήταν αυτό που έκρινε το ματς. Ο Δικέφαλος από εκεί και έπειτα διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς.

MVP:

Ο Κάλεντ Νάρεϊ κοντραρίστηκε στα ίσια με τον Κωνσταντέλια για τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, αλλά ο Γερμανός σκόραρε και το βραβείο πάει σε αυτόν.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Λουτσέσκου έκλεψε την ταυτότητα του Αλμέιδα, καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε ένα τακτικά άψογο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος βρήκε κάθε αδυναμία της ΑΕΚ και πάτησε πάνω σε αυτή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν τόσο ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του, που έκανε την πρώτη αλλαγή στο 80΄.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH:

Ο ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στα Γιάννινα για. να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΠΑΣ και θέλει τη νίκη προκειμένου να μαζέψει και άλλο τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις.