Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του Αλμέιδα για την Κυριακή, δεν είναι στα χαφ

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του Αλμέιδα για την Κυριακή, δεν είναι στα χαφ

Κώστας Τσίλης 15:02 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 02.02.2024

Ο Αλμέιδα έχει έναν δύσκολο γρίφος μπροστά του για το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά αυτός είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης και όχι στον άξονα

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες, κινείται σε ρυθμούς Λιούμπισιτς. Φυσικά και για τον Ματίας Αλμέιδα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να κλείσει αυτή η μεταγραφή και να έρθει ο 24χρονος Κροάτης. Όμως για τον Αργεντινό τεχνικό, το βασικό μέλημα είναι η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Πρώτη του Λιούμπισιτς: Η «τελετή» υποδοχής, ο πρώτος «κολλητός» και η αγωνιστική ετοιμότητα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:00 - 01.02.2024

Πρώτη του Λιούμπισιτς: Η «τελετή» υποδοχής, ο πρώτος «κολλητός» και η αγωνιστική ετοιμότητα

Το Sportal.gr περνάει από... κόσκινο την πρώτη παρουσία του Λιούμπισιτς στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα αλλά και την πρώτη του προπόνηση με την κιτρινόμαυρη φόρμα

Ο Αλμέιδα ξέρει πως είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι περίπλοκο και κρύβει πολλές παγίδες που η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφύγει. Ενώ υπάρχουν και δεδομένα από τις απουσίες, που μετατρέπουν σε σπαζοκεφαλιά τις αποφάσεις του. Θεωρητικά οι απουσίες του τιμωρημένου Γιόνσον και του τραυματία Σιμάνσκι, θα έβαζαν για τα χαφ τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τον Αλμέιδα. Στην πράξη ωστόσο, ο πιο μεγάλος γρίφος για τον Αργεντινό τεχνικό ως προς το αγωνιστικό πλάνο της Κυριακής, είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. 

Από το ματς της Κυριακής θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Δηλαδή η βασική επιλογή του Αλμέιδα για την συγκεκριμένη θέση. Επίσης το πιθανότερο είναι πως ο Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Ροντόλφο Πισάρο, ο οποίος την περασμένη Τρίτη αναχώρησε για το Μεξικό για να βρεθεί στο πλευρό της οικογένειας του. Και δύσκολα θα είναι εγκαίρως πίσω στην Αθήνα για να παίξει την Κυριακή. 

Επομένως ο Αλμέιδα θα πρέπει να ψάξει επί της ουσίας μια αγωνιστική αλχημεία. Είτε θα μετακινήσει στο αριστερό άκρο έναν εκ των Ελίασον ή Φερνάντες. Που μοιάζει και το επικρατέστερο σενάριο. Είτε θα ψάξει για κάποια άλλη λύση, όπως για παράδειγμα αυτή του Πινέδα. Που όμως για πολλούς λόγους δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες. 

Αντίθετα για τα χαφ, παρότι δεν είναι και εκεί εύκολες οι αποφάσεις λόγω της απουσίας του Γιόνσον και του Σιμάνσκι, η επιστροφή του Γαλανόπουλου στην αγωνιστική δράση, έκανε λίγο πιο εύκολη την ζωή του Αλμέιδα. Ενώ υπάρχει και η εναλλακτική για ένα δίδυμο στα χαφ με τον Πινέδα και τον Μάνταλο. Ειδικά από την στιγμή που θα υπάρχει και ως εναλλακτική στον πάγκο ο Λιούμπισιτς.