Ο Μεξικανός που δέχτηκε τη μαχαιριά μίλησε για πρώτη φορά μετά το περιστατικό: «Δεν κατάλαβα πόσο σοβαρό ήταν το τραύμα»
i

©PrtScr

Ο Μεξικανός που δέχτηκε τη μαχαιριά μίλησε για πρώτη φορά μετά το περιστατικό: «Δεν κατάλαβα πόσο σοβαρό ήταν το τραύμα»

Δημήτρης Χούπης 09:42 - 06.07.2023

Ο άνθρωπος μαχαιρώθηκε στα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε Μεξικανούς οπαδούς στον αγώνα της Εθνικής τους ομάδας απέναντι στο Κατάρ, αφηγήθηκε την ιστορία πίσω από αιματηρό περιστατικό.

Ο αγώνας του Μεξικού απέναντι στο Κατάρ στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια ανάμεσα στους Μεξικανούς οπαδούς. Έχοντας μάλιστα ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό από μαχαίρι ενός φιλάθλου. 

Το θύμα ήταν ο Εμάνουελ Ντίαζ, ο οποίος είχε βαριά πληγή πάνω από το στήθος προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία. Ένας φίλος του Ντίαζ λοιπόν μίλησε για το περιστατικό αυτό, λέγοντας πως ξεκίνησε από έναν οπαδό που άρχισε να πετάει μπύρες και τον ίδιο να του λέει να ηρεμήσει. 

«Ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε τα σκαλιά, όταν ένας άρχισε να μας βρίζει και να μας πετάει μπύρα», είπε ο Μαξιμίνο Ενρίκεζ. 

Την ίδια ώρα ένας ακόμα μίλησε για το συμβάν, λέγοντας: «Δεν θυμάμαι τι έλεγαν, άρχισαν να φωνάζω «ηρεμήστε» και όταν ο ένας τράβηξε μαχαίρι, τους είπα «έχει μαχαίρι, πρέπει να το βάλεις μέσα», επειδή δεν μπορείς να αντισταθείς σε κάποιον που κρατάει μαχαίρι με τις γροθιές σου».

Παράλληλα τη δική του εκδοχή είπε και το θύμα, ο οποίος αναρρώνει στο νοσοκομείο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια. «Τράβηξε το μαχαίρι και ήθελα να απομακρυνθώ από αυτόν, αλλά πέσαμε. Τότε με μαχαίρωσε και εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα πόσο σοβαρό ήταν το τραύμα. 

Επειδή δεν ένιωθα τίποτα, αλλά όταν είδα ότι είχε αίμα στην μπλούζα μου σηκώθηκα και πήγα στα παγκάκια άρπαξα ένα μπουκάλι νερό και το έβαλα επάνω μου», είπε. 

Ακόμη, όπως αναφέρει ο φίλος του Μαξιμίνο, Εμάνουελ, έγινε παρεξήγηση με την ασφάλεια του γηπέδου ως προς το ποιος ήταν ο δράστης. «Η ασφάλεια με άρπαξε από τους ώμους και με παρέδωσε στην αστυνομία, κατευθείαν μου πέρασε χειροπέδες, με πήγε πάνω και είπαν ότι είχαν τον δράστη, γιατί του μοιάζω λίγο», είπε και συνέχισε. 

«Ευτυχώς ήταν μία Αμερικανίδα που περνούσε εκείνη τη στιγμή και μου είπε ότι αν χρειαζόμουν κάτι, επειδή οι αστυνομικοί δεν μιλούσαν ισπανικά και εγώ δεν μιλούσα αγγλικά. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους. Η κοπέλα είπε ότι είχε καταγράψει το περιστατικό, το έδειξε στην αστυνομία και συνειδητοποίησαν ότι δεν ήμουν εγώ ο δράστη», ανέφερε μετά.