Ο Μέσι «σπρώχνει» τον Πιζάρο στην αγκαλιά του Αλμέιδα και της ΑΕΚ

Ροντόλφο Πιζάρο

i

© Photo by Ira L. Black - Corbis/Getty Images

Ο Μέσι «σπρώχνει» τον Πιζάρο στην αγκαλιά του Αλμέιδα και της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 23:00 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:07 - 08.07.2023

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα θέλουν πολύ τον Πιζάρο και αν ο Μεξικανός μείνει ελεύθερος από την Ίντερ Μαϊαμι λόγω Μέσι και πολλών μεταγραφών, όπως προβλέπουν τα ΜΜΕ της πατρίδας του, έχει τρόπο να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα

Πέρυσι ήταν ο Ορμπελίν Πινέδα το μοναδικό όνομα που εισηγήθηκε ο Ματίας Αλμέιδα για την κάλυψη της θέσης στα χαφ. Για όλες τις υπόλοιπες μεταγραφικές ανάγκες, έδινε ο Αργεντινός τεχνικός μόνο αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Φέτος, πάλι Μεξικανός είναι η... ονομαστική εισήγηση του Αλμέιδα. Και είναι ο Ροντόλφο Πιζάρο. Λόγω ποιότητας και λόγω πολλών θέσεων πίσω από τον φορ. 

Ως περίπτωση καθαρά, ο Πιζάρο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως απλησίαστη για την ΑΕΚ. «Δεμένος» με συμβόλαιο με την Ίντερ Μαϊαμι και με υψηλά οικονομικά στάνταρ. Μόνο που το πιθανότερο είναι πως ο Μεξικανός χαφ θα λύσει το συμβόλαιο του και θα μείνει ελεύθερος. Ο λόγος είναι η άφιξη του Μέσι στο Μαϊαμι, αλλά και η πρόθεση της Ίντερ να αποκτήσει μια σειρά από μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα. Επομένως θα πρέπει να αδειάσουν πολλές θέσεις στο salary της ομάδας. 

Μάλιστα σύμφωνα με μεξικανικό δημοσίευμα όπως αυτό του «esto.com», η Ίντερ αναμένεται άμεσα να αφήσει ελεύθερο τον Πιζάρο. Και αν αυτό συμβεί, το μεξικανικό ρεπορτάζ αναφέρει πως «η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα είναι πιθανότατα ο επόμενος σταθμός του Μεξικανού, καθώς δεν προχωράει η πιθανότητα επιστροφής του στην Τσίβας». 

Η αλήθεια είναι πως αν ο Πιζάρο μείνει ελεύθερος, τόσο η ΑΕΚ, όσο και κυρίως ο Αλμέιδα, έχουν τον τρόπο να τον πείσουν να κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το υπερατλαντικό ταξίδι και να παίξει στην Ευρώπη. Βλέπετε, ο Μεξικανός ξέρει καλά την συνεργασία με τον Αλμέιδα και στην Τσίβας του είχε δώσει και τίτλους και τις πιο παραγωγικές σεζόν στην καριέρα του. 

Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θα... εμπλακεί στην υπόθεση του Πιζάρο, αν ο ποδοσφαιριστής μείνει ελεύθερος από την Ίντερ. Και ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο αλλά και το πιο καθοριστικό βήμα γι αυτή την υπόθεση. Ενώ από την θεωρία στην πράξη, πάντα υπάρχει απόσταση. Αν όμως ο Πιζάρο λύσει το συμβόλαιο με την Ίντερ, τότε ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ έχουν πολύ καλές πιθανότητες να τον ντύσουν στα κιτρινόμαυρα.