Ο Αλμέιδα πρότεινε το «πασπαρτού» Πιζάρο και η ΑΕΚ το «παλεύει» να τον φέρει

Ροντόλφο Πιζάρο

i

Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images

Ο Αλμέιδα πρότεινε το «πασπαρτού» Πιζάρο και η ΑΕΚ το «παλεύει» να τον φέρει

Κώστας Τσίλης 10:23 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 08.07.2023

Η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά για μεσοεπιθετικό, ο Αλμέιδα έβαλε στο τραπέζι την δύσκολη περίπτωση του Μεξικανού Πιζάρο και η ΑΕΚ το προσπαθεί

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση της απόκτησης κεντρικού αμυντικού και μάλιστα να φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία η περίπτωση που δουλεύει περισσότερο. Ωστόσο παράλληλα ψάχνει για ενίσχυση στην μεσοεπιθετική γραμμή. Και ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε στο τραπέζι το όνομα του Ροντόλφο Πιζάρο

Πρόκειται για έναν 29 ετών Μεξικανό που αγωνίζεται σ' όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και ανήκει στην Ίντερ Μαϊαμι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ο Αλμέιδα γνωρίζει καλά, καθότι τον είχε μαζί του στην Τσίβας όταν σάρωνε τους τίτλους. Μάλιστα όταν ήταν στην... δούλεψη του Αργεντινού τεχνικού, ο Πιζάρο είχε 15 γκολ και 10 ασίστ σε 58 ματς. 

Έχει αγωνιστεί μόνο στο Μεξικό και στις ΗΠΑ αλλά κάνοντας μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων ευρώ και όντας ένας από τους πιο περιζήτητους ποδοσφαιριστές. Τα τελευταία δυο χρόνια "κινείται" ανάμεσα στην Ιντερ Μαϊαμι και την Μοντερέι του Μεξικό. Ανήκει όμως στην αμερικάνική ομάδα και έχει συμβόλαιο. Και ένα συμβόλαιο που ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως. 

Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, την οποία όμως ακριβώς επειδή την έχει ζητήσει ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ την προσπαθεί. Θα ήθελε να φύγει ο Πιζάρο από την Ίντερ, προφανώς και θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον Αλμέιδα, αλλά όλο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεδομένα πάντως η ΑΕΚ θα το προσπαθήσει πολύ, γιατί είναι ένας παίκτης που ο Αλμέιδα και τον ξέρει και τον θέλει διότι μπορεί να του δώσει ποιοτικές λύσεις σε πολλές θέσεις.