Ζόρικο τεστ για την ΑΕΚ, με τα μάτια στραμμένα στον Ζίνι
i

Ζίνι/intime

Ζόρικο τεστ για την ΑΕΚ, με τα μάτια στραμμένα στον Ζίνι

Κώστας Τσίλης 08:10 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 08.07.2023

Η ΑΕΚ δίνει σήμερα (14:30 ώρα Ελλάδας) δυνατό τεστ με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβέρπ με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον Ζίνι

Προφανώς και αυτό το "με ενδιαφέρει μόνο η δουλειά στην προπόνηση, τα φιλικά γίνεται για να γίνουν", που λέει πάντα ο Ματίας Αλμέιδα ισχύει για όλα τα ματς της προετοιμασίας. Ωστόσο κάθε τεστ που δίνει η ΑΕΚ, μπορεί να δώσει στον Αργεντινό τεχνικό σημαντικά συμπεράσματα και "τροφή" για σκέψη και δουλειά. Ειδικά όπως το σημερινό (14:30) απέναντι στην Αντβέρπ που είναι αρκούντως ζόρικο. 

Οι Βέλγοι αφενός είναι πρωταθλητές, αφετέρου είναι πολύ πιο έτοιμοι από την ΑΕΚ, καθότι το πρωτάθλημα τους ξεκινά στις 23 του μηνός. Βεβαίως έχει καταστεί πολύ σαφές πως είναι ένα ματς για να βγάλουν οι δυο προπονητές συμπεράσματα. Τόσο από την απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις. Όσο και από το γεγονός πως θα διεξαχθεί σε τέσσερα ημίχρονα των 30 λεπτών και όχι δυο 45άλεπτα. 

Τα πλάνα του Αλμέιδα για το φιλικό με την Αντβέρπ και ο φορμαρισμένος Γαλανόπουλος - Ο Κώστας Τσίλης μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα της ΑΕΚ από την Ολλανδία (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:31 - 07.07.2023

Τα πλάνα του Αλμέιδα για το φιλικό με την Αντβέρπ και ο φορμαρισμένος Γαλανόπουλος - Ο Κώστας Τσίλης μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα της ΑΕΚ από την Ολλανδία (vid)

Τα πλάνα του Αλμέιδα για το αυριανό φιλικό της ΑΕΚ απέναντι στην Αντβέρπ, οι πειραματισμοί του Αργεντινού τεχνικού και ο φορμαρισμένος Γαλανόπουλος!

Άλλωστε ο Αλμέιδα έχει μπόλικα πράγματα για να δει. Έχουν μπει στην εξίσωση ξανά οι διεθνείς, το ίδιο και ο Άμραμπατ. Αλλά ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Αργεντινό τεχνικό, βρίσκεται στην παρουσία του Ζίνι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Με την Λοκομοτίβα ο νεαρός Ανγκολέζος έπαιξε πίσω από τον φορ. Τώρα λόγω της απουσίας του Γκατσίνοβιτς, ο Αλμέιδα θα τον δοκιμάσει και αριστερά. Έτσι κι αλλιώς ο Αργεντινός τεχνικός, βλέποντας και το πόσο καλά ανταποκρίνεται ο Ζίνι μέχρι τώρα στην προετοιμασία, ψάχνει να του βρει την θέση στην επίθεση που θα κουμπώσει καλύτερα. 

Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον θα έχει το πως θα λειτουργήσει το δίδυμο του Γαλανόπουλου με τον Μάνταλο στα χαφ, που η χθεσινή δοκιμή στην προπόνηση έδειξε πως μάλλον θα προτιμήσει ο Αλμέιδα. Όπως και το αν θα επηρεάσει προς το θετικό τον Φαν Βέερτ που θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης, η επιστροφή του Γκαρσία και η πίεση που πλέον θα έχει. Και φυσικά έτσι όπως είναι δομημένο το σημερινό φιλικό, ο Αλμέιδα θα έχει την ευκαιρία να δει και να δοκιμάσει πράγματα.