Ο μισός τίτλος για τον Παναθηναϊκό περνάει από το κάστρο της Λεωφόρου

Το 5 στα 5 στη Λεωφόρο θα φέρει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στον τίτλο.

i

©intime

Ο μισός τίτλος για τον Παναθηναϊκό περνάει από το κάστρο της Λεωφόρου

Γιώργος Σακελλαρίου 11:30 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 02.04.2023

O Παναθηναϊκός πέρσι είχε 4 νίκες στα play offs στην έδρα του και φέτος ξεκινάει κόντρα στον Βόλο με στόχο το 5 στα 5.

Η εκμετάλλευση της έδρας ασφαλώς και είναι το πρώτο ζητούμενο για μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκμεταλλευτεί σε απόλυτο βαθμό τη Λεωφόρο, έχει χάσει επτά βαθμούς, αλλά απώλειες εντός έδρας έχουν όλοι οι ανταγωνιστές. Σε κάθε περίπτωση, στο μίνι πρωτάθλημα όποιος στο σπίτι του αποδειχθεί «αφιλόξενος» θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της κορυφής.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει έως τώρα 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στη Λεωφόρο. Στην κανονική διάρκεια φυσικά. Δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ και μάλιστα στα συγκεκριμένα ματς απέφυγε στις καθυστερήσεις την ήττα. Έχασε επίσης από τον ΠΑΟΚ. Αυτές είναι οι απώλειες που μέτρησε ο Παναθηναϊκός, ενώ την περασμένη σεζόν, στην κανονική διάρκεια είχε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες (με Ολυμπιακό, ΟΦΗ) και 2 ήττες (με ΠΑΟΚ, Αστέρα). Ολοκλήρωσε, όμως, την χρονιά με 13-3-2. Δεν γνώρισε δηλαδή άλλη ήττα και έφερε μόνο μία ισοπαλία με την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα.

Με ισοπαλία κόντρα στην Ένωση ξεκίνησε και φέτος στο μίνι πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αλλά εκτός έδρας. Η αρχή στην έδρα του γίνεται με τον Βόλο, τον οποίο οι «πράσινοι» έχουν νικήσει ήδη δύο φορές στη Λεωφόρο. Για το Κύπελλο 3-0 και για το πρωτάθλημα 2-0.

Τη σεζόν 2021-22 μετά την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, τον οποίο λύγισε 2-1, ακολούθησε η νίκη 1-0 με τον Ολυμπιακό, με το ίδιο σκορ επικράτησε του Άρη και τέλος συνέτριψε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι 13 βαθμοί στη Λεωφόρο του έδωσαν το δικαίωμα να πάρει σχετικά εύκολα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός έδρας νίκησε τον Ολυμπιακό και έφερε ισοπαλία με ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα (όλα 0-0). Ηττήθηκε, παράλληλα, την τελευταία αγωνιστική 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν συνειδητά ο Γιοβάνοβιτς και λόγω του επερχόμενου τελικού στο Κύπελλο έκανε αρκετές αλλαγές κι ενώ είχε κριθεί η Ευρώπη.

Με δεδομένο ότι φέτος κάθε απώλεια μπορεί να αποβεί μοιραία και ειδικά στο ευκολότερο θεωρητικά ματς, όπως είναι αυτό με τον Βόλο, το απόλυτο στην έδρα, θα είναι για τον Παναθηναϊκό ένα σημαντικό βήμα για την κορυφή. Κάθε νίκη εντός έδρας, άλλωστε, φορτώνει πίεση τους ανταγωνιστές, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έβγαλε ήδη ένα δύσκολο ματς εκτός.