Ο Παναθηναϊκός έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στα Play Offs

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Σπόραρ

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στα Play Offs

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:20 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:36 - 16.05.2024

Η βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι μεγαλύτερη των ανταγωνιστών του, ενώ το πρόγραμμα του δίνει τη δυνατότητα να βρεθεί σύντομαακόμα και στην πρώτη θέση.

Με το διπλό 2-0 που πέτυχε επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε τρίτος στη βαθμολογία των Play Offs της Stoiximan Super League. Εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέχει πλέον δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έναν από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Με τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων στην 4η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός εξαρτάται από τα παιχνίδια του. Εφόσον πετύχει το απόλυτο στους έξι αγώνες που απομένουν, θα στεφθεί πρωταθλητής. Δεν χρειάζεται ούτε συνδυασμούς, ούτε βοήθειες από την τύχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άτυπη κατάταξη των Play Offs, o Παναθηναϊκός έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή. Σε τέσσερα ματς, έχει τρεις νίκες και εννιά βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, η ΑΕΚ την ίδια επίδοση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες και δύο ήττες. Επιπροσθέτως, το Τριφύλλι είναι το μόνο που δεν έχει συναντηθεί με τη Λαμία και αντιμετώπισε τον Άρη ως φιλοξενούμενος.

Σε άλλη μία παράμετρο, ο Παναθηναϊκός την επόμενη Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει θέση στη βαθμολογία. Γιατί θα προσπεράσει τον ΠΑΟΚ, αφού ο αγώνας του με τον Ολυμπιακό έχει αναβληθεί εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να πετύχει στα επόμενα δύο παιχνίδια (με τη Λαμία εντός και εκτός έδρας) ισάριθμες νίκες. Ο απολογισμός των έξι βαθμών θα τον φέρει ακόμα και στην κορυφή, αφού ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, ενώ η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με τον Άρη στο «Βικελίδης».

Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ έχουν μεταμορφωθεί αγωνιστικά, έχουν αποκτήσει νοοτροπία νικητή και δεν λυγίζουν από τις δυσκολίες. Έχουν ανατρέψει δύο ντέρμπι, βρέθηκαν κοντά στην ανατροπή στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη παρότι δεν είχε την καλύτερη απόδοση.

Ο Σπόραρ «εκτέλεσε» σαν μεγάλος σκόρερ τον ανεκδιήγητο Στάβρεφ

Ο Σπόραρ «εκτέλεσε» σαν μεγάλος σκόρερ τον ανεκδιήγητο Στάβρεφ

Ένας διαιτητής που θύμισε τις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρουσιάστηκε στο «Βικελίδης» με σκοπό να σταματήσει τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Άντραζ Σπόραρ και τα άλλα παιδιά του Φατίχ Τερίμ χάλασαν τη... δουλειά του Αλεξάντερ Στάβρεφ και έφτασαν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Οι «πράσινοι» δεν είναι πρώτοι γιατί πληρώνουν τις επιπολαιότητες τους στο καρέ των αγώνων πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Το αυτονόητο απέναντι σε Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ, θα είχε φέρει τον Παναθηναϊκό στην πρωτιά και με διαφορά από τους ανταγωνιστές του.

Βέβαια, το παρελθόν δεν αλλάζει και το πιο σημαντικό, είναι πως στο Τριφύλλι έχουν ατσαλωθεί για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Έχουν πάρει μεγάλες νίκες και απαντούν στο ερώτημα «αν μπορούν;». Ακόμα και όταν συναντούν διαιτητές αποφασισμένους να τους μπλοκάρουν, όπως τον Βορειομακεδόνα Αλεξάντερ Στάβρεφ. Για τον οποίο υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, όμως ο Τερίμ ηρέμησε την ομάδα και έφτασε στον σκοπό του.