Ο ΠΑΟΚ έκανε στροφή στα... παιδιά του
i

Κουλιεράκης/©intime

Ο ΠΑΟΚ έκανε στροφή στα... παιδιά του

Μάνος Τσαλγατίδης 17:07 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 02.01.2023

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική χρονιά 2022-2023, με ξεκάθαρη στόχευση στις παραγωγικές ηλικίες ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική χρονιά 2022-2023, με ξεκάθαρη στόχευση στις παραγωγικές ηλικίες ποδοσφαιριστών, κάτι που τα τελευταία χρόνια παρότι έκανε απόπειρες να το υλοποιήσει δεν το είχε πάρει και τόσο... σοβαρά. Ωστόσο, με συνειδητή επιλογή των υπευθύνων (Σαββίδης-Μπότο-Λουτσέσκου) του, ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ έπεσε.

Αυτό έγινε τόσο μέσα από τις μεταγραφές νεαρών, όσο και από την αξιοποίηση του «χρυσαφιού» που υπάρχει στις ακαδημίες του Δικεφάλου, με την εξαιρετική δουλειά που λαμβάνει χώρα στα τμήματα υποδομής, να αποτυπώνεται πλέον και στο χορτάρι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την διαδικασία της… παραγωγής του ΠΑΟΚ και πλέον έχουν κεντρικό ρόλο στα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τους αριθμούς να λένε την αλήθεια.

Άλλωστε, μιλάμε για μια χρονιά που έκαναν το αποφασιστικό βήμα στην πρώτη ομάδα των «ασπρόμαυρων» οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Γιάννης Κωνσταντέλιας, που πλέον λογίζονται ως βασικά γρανάζια της «μηχανής» του Δικεφάλου και έχουν κάνει αρκετά κλαμπ της Ευρώπης να τους βάλουν στις λίστες τους.

Σε αυτούς μπορεί να προστεθεί και ο Μάριος Τσαούσης, αλλά και ο Λευτέρης Λύρατζης, που αποτελεί κομμάτι της πρώτης ομάδας την τελευταία διετία. Μάλιστα αν οι δύο τελευταίοι δεν ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς, θα είχαν ακόμα πιο «γεμάτη» στατιστική και παρουσία τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα έκανε και ο Βασίλης Γκορντεζιάνι, που αποτελεί κομμάτι του ρόστερ του ΠΑΟΚ Β και πλέον είναι ο τρίτος φορ του Δικεφάλου πίσω από Ολιβέιρα και Μπράντον. Στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γιάννη Μιχαηλίδη που στο πρώτο κομμάτι της σεζόν βρισκόταν στα «πιτς» λόγω του περσινού σοβαρού τραυματισμού και παίρνει «ρυθμό», αγωνιζόμενος στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β.

Όσο περνά ο καιρός αυτή η λίστα θα μεγαλώνει, αφού υπάρχουν τόσο ο Στέφανος Τζίμας, όσο και ο Ερμής Σελιμάι, δύο ποδοσφαιριστές που κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, από τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά η λίστα των ποδοσφαιριστών των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, που αγωνίστηκαν ως τώρα στη σεζόν: 

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης- 13 συμμετοχές, 1086 λεπτά 
Λευτέρης Λύρατζης- 10 συμμετοχές, 1 ασίστ, 735 λεπτά 
Μάριος Τσαούσης- 9 συμμετοχές, 493 λεπτά 
Γιάννης Κωνσταντέλιας- 12 συμμετοχές, 1 ασίστ, 650 λεπτά 
Βασίλης Γκορντεζιάνι 2 συμμετοχές, 65 λεπτά