Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στον Βόλο και μπαίνει αγριεμένος στα Play Offs

Μπράντον Τόμας

i

Μπράντον Τόμας/©intime

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στον Βόλο και μπαίνει αγριεμένος στα Play Offs

Μάνος Τσαλγατίδης 21:00 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:20 - 12.03.2023

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-1 επί του ΝΠΣ και μετά τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων μπαίνει ξανά στο κόλπο του τίτλου.

O ΠΑΟΚ με γκολ του Μπράντον Τόμας κέρδισε με 0-1 τον Βόλο και πλέον μπαίνει αγριεμένος στα Play Off.

Ο ΠΑΟΚ όπως ήταν λογικό ήταν η ομάδα που μπήκε στο ματς προσπαθώντας να ελέγξει το παιχνίδι και να βρει το γρήγορο γκολ. Ο Δικέφαλος πίεζε αφόρητα τον Βόλο στην πρώτη πάσα, αλλά σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του δεν ήταν εύστοχος.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Δικέφαλο ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Ντούγκλας έκανε διαγώνια σέντρα-σουτ, αλλά ο Νάρεϊ δεν κατάφερε να ακουμπήσει τη μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 14΄ Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, αλλά αυτή τη φορά από στημένη φάση. Ο Δικέφαλος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Βόλου, αυτό εκτελέστηκε με κομπίνα, αλλά το σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία του Κλέιμαν.

Από το 23ο λεπτό έως και το 25ο ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις ευκαιρίες από αυτές που... δεν χάνονται. Η πρώτη δημιουργήθηκε από σκαστό σουτ του Ράφα, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Μπράντον που από θέση εξ επαφής έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κλέϊμαν. Στο 24΄και στο 25΄ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχασε μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει, αφού δύο φορές από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ, με τον Λουτσέσκου να μην πιστεύει πως η ομάδα του δεν σκόραρε.

Όλα έδειχναν πως κάποια στιγμή ο Δικέφαλος θα βρει το γκολ που τόσο έψαχνε. Αυτό ήρθε στο 30ο λεπτό. Ο Αουγκούστο με μια μπαλιά έκοψα την άμυνα του Βόλου στα δύο, βρήκε τον Νάρεϊ, αυτός έσπασε για τον Μπράντον, που πλάσαρε σε κενή εστία, αφού ο Κλέιμαν είχε βγει εκτός φάσης.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 0-1 και ο Βόλος να είναι ευχαριστημένος που δέχθηκε μόλις ένα τέρμα, αφού οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μοναδικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Λουτσέσκου μπήκε πιο... νωθρά σε σχέση με το πρώτο μέρος, κάνοντας κυρίως διαχείριση του αγώνα. Ο Βόλος το κατάλαβε αυτό και προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του προκειμένου να πιέσει. Αυτό φυσικά, άφησε κενά στην άμυνα του και λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος.

Πιο συγκεκριμένα, στο 56ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σάστρε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ του Ισπανού από πλάγια θέση σταμάτησε πάνω στον Κλέιμαν.

Στο 69ο λεπτό ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πληρώσει τη νωθρότητα του. Ο Οζέγκοβιτς έφυγε στην κόντρα, βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, τον ντρίμπλαρε και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Κουλιεράκη πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά άρχισε να ανεβαίνει και σε αυτό συνέβαλλαν και οι τέσσερις αλλαγές του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Οι περίπου 5.000 φίλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν στον Βόλο βλέποντας πως οι «ασπρόμαυροι» είχαν... πέσει ξανά αγωνιστικά προσπάθησαν με τον τρόπο τους να ανεβάσουν την ομάδα και η αλήθεια είναι πως αυτό έπιασε, αφού το σύνολο του Λουτσέσκου άρχισε να... παίρνει και πάλι μπρος μέσα στο γήπεδο.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη επί του Βόλου με 0-1 και να είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των Play Off.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης, Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (87΄ Κάτσε), Τσιρίνος (81΄) και Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ: (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα, Κουλιεράκης, Κάργας, Σάστρε, Σβαμπ (76΄ Ντάντας), Ντούγκλας. Κωνσταντέλιας (65΄ Τάισον), Νάρεϊ (76΄ Ελ Καντουρί), Αντρίγια και Μπράντον (65΄ Ολιβέιρα).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το γκολ του Μπράντον στο 30ο λεπτό ουσιαστικά έκρινε αυτό το παιχνίδι μιας και ήταν το μοναδικό της αναμέτρησης.

MVP:

Ο Κάλεντ Νάρεϊ για ακόμα ένα ματς ήταν εξαιρετικός. Εκτός από τη συνολική του εμφάνιση έδωσε ασίστ με όμορφη ενέργεια για το γκολ του ΠΑΟΚ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κέρδισε κατά κράτος τον Κώστα Μπράτσο με το πλάνο του Ρουμάνου να βγαίνει στο 100% και τον Βόλο να μην απειλεί ποτέ τον Δικέφαλο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 10 κόρνερ στο πρώτο μέρος χωρίς όμως να καταφέρει να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH:

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα Play Off, μιας και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/3.