Ο Πινέδα στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς της ΑΕΚ, έχει παίξει σε τρεις διαφορετικές θέσεις
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς της ΑΕΚ, έχει παίξει σε τρεις διαφορετικές θέσεις

Κώστας Τσίλης 08:03 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 27.02.2024

Δεν αποτυπώνεται απολύτως στην στατιστική, αλλά ήδη από τα πρώτα επίσημα ματς της ΑΕΚ έχει φανεί γιατί ο Αλμέιδα ήθελε οπωσδήποτε να κρατήσει τον Πινέδα στην ομάδα

Θεωρητικά ή τουλάχιστον με βάση αποκλειστικά και μόνο την στατιστική, ο Ορμπελίν Πινέδα δεν είναι τόσο επιδραστικός μέχρι τώρα στο παιχνίδι της ΑΕΚ όπως ήταν πέρυσι. Δεν έχει κάνει ακόμα όλα αυτά που του έδωσε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του περυσινού πρωταθλήματος. Όμως καθαρά πρακτικά και ποδοσφαιρικά, έχει φανεί ήδη ο λόγος που ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε τόσο πολύ να παραμείνει ο Μεξικανός χαφ. 

Στα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια, ο Πινέδα έχει προλάβει να παίξει ήδη σε τρεις διαφορετικές θέσεις μέσα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στα δυο παιχνίδια με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Μεξικανός αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Περισσότερο γιατί στο πρώτο έλειπε ο Γκατσίνοβιτς και στο δεύτερο δεν ήταν 100% έτοιμος. Στο ματς με την Αντβέρπ στην Αμβέρσα, ο Πινέδα ξεκίνησε ως δεύτερος χαφ δίπλα στον Σιμάνσκι και στη συνέχεια πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ως δεξί μπακ, έπαιξε ο Μεξικανός και στο ματς με τον Πανσερραϊκό. 

Η ΑΕΚ τώρα δεν χάθηκε, αλλά Τετάρτη με τέτοια αστοχία, θα πετάξει τεράστια ευκαιρία
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

09:06 - 27.08.2023

Η ΑΕΚ τώρα δεν χάθηκε, αλλά Τετάρτη με τέτοια αστοχία, θα πετάξει τεράστια ευκαιρία

Για την απώλεια των δυο βαθμών της ΑΕΚ δεν ευθύνεται ούτε το γκολ νωρίς, ούτε το rotation αλλά μόνο το τσουβάλι με τις πεταμένες ευκαιρίες που αν τώρα δεν κόστισαν και τίποτα πολύ σημαντικό, την Τετάρτη θα στερήσουν έναν μεγάλο στόχο. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Όλες αυτές είναι θέσεις που ο Αλμέιδα είχε χρησιμοποιήσει τον Πινέδα και στην περυσινή σεζόν. Βεβαίως ειδικά ως δεξί μπακ, δεν τον τοποθετούσε συχνά. Αλλά είχε παίξει στην συγκεκριμένη θέση ο Μεξικανός στον τελικό του κυπέλλου, όταν αποβλήθηκε ο Ρότα. Όμως αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο Πινέδα είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει στον Αλμέιδα επιλογές στην δημιουργία, σχεδόν από οποιαδήποτε θέση μέσα στο γήπεδο. Και αυτό καθιστά τον Μεξικανό, ως ένα από τα πιο πολύτιμα εξαρτήματα στην μηχανή της ΑΕΚ. 

Πάντως για το ματς της Τετάρτης με την Αντβέρπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το επικρατέστερο σενάριο είναι πως ο Πινέδα θα παίξει στον άξονα. Ως δεύτερος χαφ μαζί είτε με τον Γιόνσον, είτε με τον Σιμάνσκι. Στον ίδιο ρόλο δηλαδή, τον οποίο είχε ο Μεξικανός χαφ και στο ξεκίνημα του πρώτου παιχνιδιού με τους Βέλγους στην Αμβέρσα. Άλλωστε η ΑΕΚ χρειάζεται δημιουργικότητα την Τετάρτη και ο Πινέδα από τον άξονα, μπορεί να την προσφέρει.