Ο προπονητής του Ιορδάνη Αδαμάκη: «Είμαι συγκλονισμένος για τον χαμό ενός εξαιρετικού παιδιού»

Ιορδάνης Αδαμάκης

i

Ιορδάνης Αδαμάκης

Ο προπονητής του Ιορδάνη Αδαμάκη: «Είμαι συγκλονισμένος για τον χαμό ενός εξαιρετικού παιδιού»

Θάνος Λυμπερόπουλος • 11:54 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Δηλώσεις έκανε ο τεχνικός Κώστας Ανυφαντάκης για τον άδικο θάνατο του ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Αδαμάκη που είχαν συνεργαστεί μαζί στον ΑΟ Καβάλας

Θλίψη σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει το δυστύχημα των δύο τρένων στα Τέμπη με τους νεκρούς να αυξάνονται δραματικά. Μόλις χθες ο πατέρας του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Αδαμάκη πίστευε ότι ο γιος του παραμένει αγνοούμενος και δεν έχει αφήσει ακόμα την τελευταία του πνοή. Δυστυχώς όμως οι ελπίδες του έσβησαν λίγο αργότερα. 

Ο προπονητής του ποδοσφαιριστή, Κώστας Ανυφαντάκης που είχαν συνεργαστεί μαζί στον ΑΟ Καβάλας αποκάλυψε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα τόσο εξαιρετικό παιδί, όπως τον χαρακτήρισε, έφυγε τόσο πρόωρα. Ο άλλοτε τεχνικός της Ξάνθης και του Πανθρακικού δήλωσε: 

«…τούτη ‘δω την ώρα, εγώ προσωπικά είμαι συγκλονισμένος για τον χαμό ενός παιδιού το οποίο είχα ποδοσφαιριστή στην Καβάλα και στις δύο μου θητείες, τον Ιορδάνη Αδαμάκη 

Προπονητής του Ιορδάνη Αδαμάκη © Report 24

Πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι ήταν ανάμεσα στους άτυχους της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Είναι τόσο κρίμα για ένα τόσο νέο, ένα τόσο εξαιρετικό παιδί (22 χρονών) να φεύγει τόσο άδικα από τη ζωή. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τα οποία δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν φέρνοντας πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Για το ποδόσφαιρο έχουμε μια κρυφή ελπίδα, μιας και το αγαπάμε όλοι, θα βρει τον δρόμο του. Εκεί υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το ελπίζω τουλάχιστον…».

Ο 22χρονος Ιορδάνης Αδαμάκης άρχισε τη καριέρα του από τον Βρισίδα Νέας Περάμου καθώς η καταγωγή του ήταν από εκεί. Το 2018 πήρε μεταγραφή στον ΑΟ Καβάλας, με τον οποίο κατέκτησε κι ένα πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής το 2019. Την επόμενη σεζόν έφυγε δανεικός στον Νέστο Χρυσούπολης κι από εκεί επέστρεψε πάλι στην Καβάλα λίγο πριν πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2022 στην ομάδα της Ρόδου. Οι δύο τελευταίες ομάδες που αγωνίστηκε είναι ο Θεσπρωτός και ο ΑΟ Υπάτου.